FEEC - Butlletí quinzenal 212

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 212 / 17 de febrer de 2010



Dona i esports de muntanya
Acte de cloenda del programa "Dona i esports de muntanya 2009" - Un cop finalitzades totes les activitats del programa "Dona i esports de muntanya 2009", organitzat per la FEEC amb el suport del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, el proper divendres 26 de febrer se celebrarà l'acte de cloenda amb la presència de l'alpinista i escaladora francesa d'origen algerià Catherine Destivelle.
Formació i seguretat
Nou curs d'àrbitres d'escalada - La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, en col·laboració amb l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM), organitzarà un curs d'àrbitres de base de competicions d'escalada.
Període d'homologacions pels títols federatius - El proper divendres 26 de març finalitza el període per sol·licitar l'homologació, convalidació o equivalència dels títols federatius, segons es detalla al punt tres de l'Ordre ECD/189/2004, del 21 de gener.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Escalada
Oberta la convocatòria de la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC - Fins al 26 de març de 2010 es poden sol·licitar les subvencions per projectes de conservació, equipament o renovació de vies d'escalada a la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC.
El nou grup del CTEEC s'estrena a Alquézar - El passat cap de setmana, 13 i 14 de febrer, va tenir lloc a Alquézar, al bell mig de la serra de Guara (Osca), la primera concentració del nou grup de joves del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC).
Cicles d'audiovisuals i projeccions de muntanya
Cicle d'audiovisuals de muntanya al Centre Cultural Euskal Etxea - Una vegada més el Centre Cultural Euskal Etxea de Barcelona i la FEEC col·laboren en la programació d'una nova edició del cicle "Euskal Herria a la muntanya".
Cicle de projeccions al Bruc - L'Associació d'Amics del Museu de la Muntanya de Montserrat, en col·laboració amb l'Ajuntament del Bruc i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, organitzarà un cicle de projeccions-conferències gratuïtes a la Sala Polivalent de l'Ajuntament del Bruc.
La Mostra d'Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de la Farinera, enceta una nova edició - El proper dilluns 22 de febrer, tindrà lloc l'acte d'obertura de la 13a edició de la Mostra d'Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí, certamen organitzat per diverses entitats de la FEEC d'aquest districte barceloní: Agrupació Excursionista Icària, Colla Excursionista la Senyera, Secció Excursionista del Foment Martinenc, Unió Excursionista Sant Martí de Provençals i Canyoning Club Punto Límite.
Tot preparat per la 27a edició de Ciclemuntanya.cat - Un any més, el Centre Quitxalla Excursionista, el Centre Alpí Gironella i el Club Esquí Berguedà organitzen la ja tradicional setmana d'actes-xerrada Ciclemuntanya.cat, que enguany arriba a la 27a edició i tindrà lloc entre el 2 i el 7 de març.
Diversos
Entrega de premis del 5è Concurs Fotogràfic de l'AEG - El proper divendres 19 de febrer a les 20 h tindrà lloc a la seu de l'Agrupació Excursionista de Granollers (c. de Corró, 10) el lliurament de premis del 5è Concurs Fotogràfic que organitza l'entitat vallesana, amb el patrocini de l'Obra Social Caixa de Sabadell i amb la participació, entre d'altres, de la FEEC.
Torna l'Ohmamiglú - L'Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya organitzarà els dies 27 i 28 de febrer de 2010 la XIV Trobada de Constructors d'Iglús, Ohmamiglú'10 al pla d'Anyella, al costat de l'estació d'esquí de La Molina. La Trobada, única al Pirineu, consisteix en construir de 30 a 40 iglús per passar-hi la nit del dissabte al diumenge.
I Premi Literari "100 cims" - El període de recepció de treballs candidats al I Premi Literari "100 cims", convocat per la FEEC el passat mes de desembre, ja ha entrat en la seva recta final. El termini finalitzarà el proper 15 de març.
Celebrada la 41a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana - El Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols ha organitzat, entre el 23 de gener i el 7 de febrer, els diversos actes programats per commemorar la 41a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.
El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ofereix el servei de Bus Parc - Des del passat dissabte 6 de febrer el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac torna a oferir el servei de transport públic per visitar el parc. El servei serà operatiu els caps de setmana durant tot l'any, excepte el mes d'agost.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
L'Open Vall Fosca inaugura la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - El proper dissabte 20 de febrer se celebrarà a la vall Fosca (Pallars Jussà) la 11a edició de l'Open Vall Fosca, organitzat pel Club d'Esquí La Pobla de Segur SE.
La Cursa de la Lluna. Una esquiada nocturna al Puigmal - El Centre Excursionista de Catalunya en col·laboració amb Vall de Núria organitzarà el proper dissabte 27 de febrer la II Cursa de la Lluna, cursa d'esquí de muntanya que enguany està inclosa dins el calendari d'Opens i Populars de la FEEC.
Gran actuació de la Selecció Catalana a Formigal - L'estació d'esquí de Formigal (Pirineu d'Osca) va ser l'escenari el passat diumenge 14 de febrer del Campionat d'Espanya d'esquí de muntanya Individual i de Clubs, en una prova organitzada pel Club Montaña Pirineos.
Celebrat el IV Festival Hivernal de la vall de Boí - Entre el 3 i el 6 de febrer es va disputar a la vall de Boí el IV Festival Hivernal de freeride, esquí de muntanya i dry-tooling. El festival també va acollir, el dia 5, la Cronoescalada Rastes Roies, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça, inclosa enguany al calendari d'Opens i Populars de la FEEC.
Bon paper dels esquiadors catalans al Trofeu Gastlosen - El diumenge 7 de febrer es va disputar a Charmey (Suïssa) la 18a edició del Trofeu Gastlosen, la primera cursa de la Copa del Món per equips en la categoria júnior i cadets. Un total de 1.500 esquiadors van gaudir d'unes magnífiques condicions (bon temps, bona neu i un itinerari perfectament dissenyat per l'organització).

Raquetes de neu
Rasos de Peguera rep la visita nocturna de les raquetes - El Centre Muntanyenc Sant Llorenç organitzarà el proper dissabte 27 de febrer una nova prova tant del Circuit Català com de la Copa Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC.
Celebrada a Cap de Rec una nova prova del Circuit Català de Raquetes de Neu - El passat diumenge 14 de febrer l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró va organitzar la caminada amb raquetes de neu de Cap de Rec, al municipi de Lles de Cerdanya, la tercera prova del calendari d'enguany del Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC.
Bon paper de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a la Racchettinvalle - Sis membres de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu van participar el passat diumenge 7 de febrer en la 10a edició de la Racchettinvalle, enguany la 3a cursa de la Copa d'Europa de l'especialitat. A la prova, celebrada a Pragelato (vall de Chisone, Piemont), l'anglès Martin Cox i la italiana Maria Grazia Roberti van imposar la seva qualitat.

Escalada esportiva
Celebrada l'entrega de premis de la temporada 2009 d'escalada esportiva - El dijous 4 de febrer es va celebrar a la sala d'escalada La Panxa del Bou (Sabadell) l'acte d'entrega de premis de la Copa Catalana d'Escalada de Bloc i de la de Dificultat de la temporada 2009.
  • XX Copa Catalana d'Escalada de Dificultat
  • VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc
  • Campionats de Catalunya d'Escalada de Dificultat i d'Escalada de Bloc
  • IV Opens d'Escalada Esportiva

Marxes
S'acosta la XI Marxa Castells de la Segarra - El proper diumenge 7 de març s'estrenarà la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC amb la celebració de la Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc.
Coneix les muntanyes de Prades amb la Marxa La Selva del Camp - El proper dissabte 27 de març se celebrarà la 7a Marxa La Selva del Camp – Muntanyes de Prades, organitzada pel Club Excursionista d'Arítjol i puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Curses de muntanya
Entrega de premis de la Copa Catalana i el Circuit Català de la temporada 2009 - El proper dissabte 13 de març tindrà lloc a Monistrol de Montserrat l'acte d'entrega de premis de la VIII Copa Catalana i del VII Circuit Català de curses de muntanya de la FEEC, corresponents a la temporada 2009.

Agenda de competicions de la FEEC
20 de febrer / XI Open Vall Fosca / Copa Catalana i Trofeu Internacional Petits Pirineus d'Esquí de Muntanya / Club Esquí La Pobla de Segur (SE) / www.openvallfosca.com
27 de febrer / II Crono La Lluna  (individual) / Opens i Populars FEEC d'Esquí de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat
28 de febrer / Rasos de Peguera (nocturna) / Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu / Centre Muntanyenc Sant Llorenç / muntanyencsantllorenc.blogspot.com
7 de març / 11a Marxa Castells de la Segarra / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista de la Segarra i Centre Excursionista Guissonenc / www.marxadelscastells.com
7 de març / Valls d'Àneu / Circuit Català de Raquetes de Neu / Espot Esquí Club Valls d'Àneu / eecva.muntanya@gmail.com
14 de març / 52a Marxa d'Orientació per Descripció / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Agrupació Excursionista Talaia / www.aetalaia.cat
Altres proves, curses, caminades ...
Cap de setmana de raids a Castellterçol - El darrer cap de setmana de febrer, Castellterçol es vestirà de gala per acollir entre els dies 26 i el 28 el VIII Raid Fred (entre el 26 i el 28 de febrer) i el II Open Raid Fred (28 de febrer), ambdues proves organitzades pel Centre Excursionista Castellterçol.
Tavascan, epicentre del freeride - Els propers  5, 6 i 7 de març se celebrarà a l'Estació d'Alta Muntanya de Tavascan Pleta del Prat (Pallars Sobirà) la 3a edició de la Repúblika Freeride, organitzada per la secció de Telemark de la UEC de Barcelona i per Vèrtic Outdoor.
La Cursa dels Mussols. Una cursa solidària - El dimecres 10 de febrer es va presentar al Centre Cívic Can Feliu de Sant Quirze del Vallès la segona edició de la Cursa Nocturna dels Mussols, organitzada pel Club Excursionista Sant Quirze del Vallès i l'Ajuntament de Sant Quirze, i que tindrà lloc el dissabte 27 de març.


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris