FEEC - Butlletí quinzenal núm 209

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 209 / 7 de gener de 2010



FEEC
Nous telèfons en cas d'accident - La FEEC recorda que degut al canvi de companyia asseguradora pel 2010, VidaCaixa SA, a partir del proper divendres 1 de gener entraran en vigor els nous telèfons als quals hauran de trucar tots aquells socis d'entitats excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de 2010 i que hagin de notificar un accident.
Vols col·laborar amb la FEEC? - La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya obre el termini de presentació de currículums per a cobrir una plaça de responsable de manteniment i muntatge del rocòdrom vertical de la FEEC.
Convocat el I Premi Literari "100 cims" - La FEEC ha fet públiques les bases del I Premi Literari "100 cims". Aquesta nova iniciativa vol promoure la participació dels federats i federades, amb independència de la seva participació al repte dels "100 cims", i que vulguin transmetre les seves impressions, vivències o sensacions en relació a la llista de cims proposada en aquest repte. El termini de recepció de treballs és del proper 1 de gener fins el 15 de març de 2010.
Ja són més de 1.500 les adhesions en contra el cobrament de rescats - Segueixen creixent les adhesions, tant individuals com col·lectives, al "Manifest en contra del cobrament de rescats d'esportistes en el medi natural", promugut per diverses entitats i federacions, entre elles la FEEC.
Formació i seguretat
15a edició del Curs de Medicina i Socors de Muntanya - El passat 9 de desembre va tenir lloc al Museu Olímpic de Barcelona la presentació de la 15a edició del Curs de Medicina i Socors de Muntanya (CMSM) que es durà a terme del 2 de febrer fins el 25 de març de 2010, i que està organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, el Club Excursionista de Gràcia i la Unió Excursionista de Catalunya de Barcelona, amb la col·laboració de la FEEC i altres institucions i entitats.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Alpinisme i escalada
IV Festival Hivernal a la vall de Boí - La quarta edició del Festival Hivernal de freeride, esquí de muntanya i dry-tooling tindrà lloc del 2 al 6 de febrer de 2010 a la vall de Boí (Alta Ribagorça). Aquesta edició estarà dedicada al foment de la pràctica dels esports de muntanya com el seu respecte vers el medi ambient.
Arriba ICERTIC.10 - Com cada temporada, des de fa vuit anys, se celebrarà entre el 12 i el 14 de febrer una nova edició d'ICERTIC. Una cita ideal pels amants de la muntanya hivernal, on es poden iniciar en l'escalada en glaç, el dry tooling, veure projeccions, realitzar cursos o provar nou material, entre moltes d'altres activitatst.
Escalada esportiva
Celebrades les proves de selecció del CTEEC - El passat dissabte 12 de desembre, es van portar a terme les proves de selecció per a formar el nou equip del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC).
Fotografia de muntanya
5è Concurs de fotografia Instants de Natura - L'ADENC (Associació per la defensa i l'Estudi de la Natura) i l'Obra Social Caixa Sabadell convoquen el 5è Concurs de fotografia Instants de Natura amb l'objectiu de fomentar el coneixement i l'estima de l'entorn natural, així com mostrar la riquesa de la biodiversitat dels Països Catalans.
Diversos
Cicle de cinema de muntanya a Cornellà del Terri - El Club Centre Excursionista la Vall del Terri organitzarà durant el primer trimestre de 2010 un cicle d'audiovisuals que es projectarà al Centre Cultural de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) a les 21 h en diferents sessions.
Ets part del paisatge. Participa - Amb el lema "Ets part del paisatge. Participa", l'Observatori del Paisatge de Catalunya, ens d'assessorament de les administracions catalanes i de sensibilització de la població en matèria de paisatge, acaba de presentar un web de consulta ciutadana sobre un dels catàlegs de paisatge que està elaborant actualment, el de les Comarques Centrals.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
La Molina es vesteix de gala per la Crononiu - L'estació d'esquí i snowboard de La Molina (Cerdanya) acollirà el proper dissabte 16 de gener el Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya en la modalitat de Cronoescalada per segon any consecutiu.
Obertes les inscripcions per la I Crono Espot d'esquí de muntanya - L'estació d'esquí de Gran Pallars-Espot acollirà el proper diumenge 24 de gener la I Crono Espot d'Esquí de Muntanya en la modalitat de cronoescalada.
Marc Pinsach i Tina Bes, vencedors a Ulldeter - El passat dissabte 2 de gener es va disputar la VII Cronoescalada Nocturna d'Ulldeter, la tercera prova puntuable de la V Copa FEEC de Cronoescalades, sota l'organització de l'Ski Club Camprodon SE.
Jornet i Miró sumen una nova victòria a Cambresdase - El passat diumenge 27 de desembre es va disputar el II Quilòmetre Vertical CAMAZ - Trofeu Sylvain, a Sant Pere dels Forcats (Alta Cerdanya).
Kílian Jornet i Mireia Miró. El domini continua - Pila, a la vall d'Aosta (Itàlia), ha estat l'escenari, el passat cap de setmana 18 i 19 de desembre, de la primera cursa de la Copa del Món individual d'esquí de muntanya d'enguany.
  • XXVI Copa Catalana de Curses de Muntanya
  • V Copa FEEC de Cronoescalades
  • Campionats de Catalunya individual i per equips
  • II Trofeu Internacional "Petits" Pirineus
  • Opens i Populars FEEC

Raquetes de neu
La serra de Port del Comte, inici de la temporada de raquetes de neu - La temporada de competicions de raquetes de neu de la FEEC aixeca el teló el proper diumenge 10 de gener amb la celebració de la travessa de la serra de Port del Comte, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida.
Tavascan acollirà la flor i nata de les raquetes de neu - La Secció Excursionista del CF Reddis organitzarà el proper diumenge 24 de gener a l'estació d'esquí de la Pleta del Prat (Tavascan, Pallars Sobirà), la segona prova tant del Circuit Català, de caire popular, com de la Copa Catalana, cursa que enguany puntuarà per la Copa d'Europa de Raquetes de Neu.
Presentada a Salou la temporada 2010 de raquetes de la FEEC - El cap de setmana del 12 i 13 de desembre, el Club Excursionista Salouenc va programar un seguit d'actes per presentar als aficionats la nova temporada de requetes de la FEEC.
  • III Copa Catalana de Raquetes de Neu
  • V Circuit Català de Raquetes de Neu
  • Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu

Curses de muntanya
Nova temporada de curses de muntanya de la FEEC - Un any més, la FEEC coordinarà les competicions oficials de curses de muntanya, una de les disciplines esportives que durant els darrers anys ha experimentat un creixement més important.
Calendaris de curses de muntanya 2010
  • IX Copa Catalana de Curses de Muntanya
  • VIII Circuit Català de Curses de Muntanya
  • X Campionat de Catalunya individual
  • I Campionat de Curses Verticals

Marxes
Calendaris de caminades i marxes 2010
  • XIII Copa Catalana i Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència
  • XII Copa Catalana i Campionat de Catalunya de Marxes Tècniques Regulades

Agenda de competicions de la FEEC
10 de gener / Tuixent / Copa Catalana i Circuit Català / Centre Excursionista de Lleida /www.cel.cat
10 de gener / XXIII Traça Catalana - Les Angles / Opens i Populars FEEC / Sports de Montagne Cerdanya – Capcir / www.smcc-ffme.fr
16 de gener / V Crononiu La Molina / Copa FEEC de Cronoescalades / Campionat de Catalunya / Agrupació Excursionista Muntanya / www.aemuntanya.net
16 de gener / III Campionat de Relleus La Molina / Opens i Populars FEEC / Agrupació Excursionista Muntanya / www.aemuntanya.net
24 de gener / Tavascan / Copa Catalana, Circuit Català i Copa d'Europa / Club de Futbol Reddis SE / www.secfreddis.org
24 de gener / I Crono Espot / Copa FEEC de Cronoescalades / Club d'Esquí La Pobla de Segur (SE) / http://cronoespot.blogspot.com
30 de gener / V Cronoescalada Grandvalira / Copa FEEC de Cronoescalades / Soldeu Esquí Club / www.sec.ad
30 i 31 de gener / Open Alti Toy / Trofeu Internacional Petits Pirineus / Club Alti Toy i Club Vasco de Cámping / www.altitoy.com
31 de gener / XXXII Travessa Ransol - la Serrera - el Serrat / Opens i Populars FEEC / Soldeu Esquí Club / www.sec.ad
5 de febrer / I Crono Rastes de Boí  (individual) / Opens i Populars FEEC / Centre Excursionista Alta Ribagorça / cearpont.blogspot.com
7 de febrer / XXIX Challenge Luchon Haute Montagne / Trofeu Internacional Petits Pirineus / Luchon Haute Montagne / http://lhm31.free.fr
Altres proves, curses, caminades ...
Comença el 2010 amb el IV Duatló d'Alpicat - El proper diumenge 17 de gener el Club Excursionista Alpicat i l'Ajuntament del municipi organitzaran el IV Duatló d'Alpicat, una cursa de caràcter esportiu, amb una finalitat eminentment lúdica i oberta a tothom.


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

(Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada)
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris