FEEC - Butlletí quinzenal núm. 210

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 210 / 20 de gener de 2010



FEEC
Horaris de la FEEC 2010 - A partir del dia 22 de gener de 2010 les oficines de la FEEC restaran obertes al públic els divendres a la tarda de 17 a 21 h. Igualment, a l'apartat "Horaris de la FEEC" podeu consultar el calendari laboral de la FEEC de l'any 2010.
Nous telèfons en cas d'accident - La FEEC recorda que degut al canvi de companyia asseguradora pel 2010, VidaCaixa SA, a partir del proper divendres 1 de gener entraran en vigor els nous telèfons als quals hauran de trucar tots aquells socis d'entitats excursionistes que estiguin en possessió de la llicència federativa de 2010 i que hagin de notificar un accident.
Convocat el I Premi Literari "100 cims" - La FEEC ha fet públiques les bases del I Premi Literari "100 cims". Aquesta nova iniciativa vol promoure la participació dels federats i federades, amb independència de la seva participació al repte dels "100 cims", i que vulguin transmetre les seves impressions, vivències o sensacions en relació a la llista de cims proposada en aquest repte. El termini de recepció de treballs és del proper 1 de gener fins el 15 de març de 2010.
Formació i seguretat
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya

Esquí de muntanya
La FEEC subvenciona una estada d'esquí de muntanya a Eslovènia - La FEEC ofereix diverses places subvencionades als federats amb llicència per participar a l'estada d'esquí de muntanya a Eslovènia que organitza la Comissió de Joventut de la UIAA juntament amb la Comissió de Joventut de l'Associació Alpina d'Eslovènia i que tindrà lloc entre el 20 i el 27 de febrer.

Escalada
Oberta la convocatòria de la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC - Fins al 26 de març de 2010 es poden sol·licitar les subvencions per projectes de conservació, equipament o renovació de vies d'escalada a la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC.
Curses de muntanya
Presentada a Moià la temporada 2010 de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya - El passat diumenge 17 de gener es va presentar a Moià el nou equip de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC.
Els nous talents del CTCMC escalfen motors a Moià - El passat diumenge 17 de gener es va disputar la cursa de muntanya dels 2 turons de Moià, en la qual alguns dels membres del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) van participar-hi, juntament amb alguns membres de la Selecció Catalana.
El CTCMC inicia una nova temporada - El passat 9 de gener el Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) va dur a terme a Berga la primera concentració del 2010 on es van presentar els nous membres del grup.

Alpinisme
IV Festival Hivernal a la vall de Boí - La quarta edició del Festival Hivernal de freeride, esquí de muntanya i dry-tooling tindrà lloc del 2 al 6 de febrer de 2010 a la vall de Boí (Alta Ribagorça). Aquesta edició estarà dedicada al foment de la pràctica dels esports de muntanya com el seu respecte vers el medi ambient.
Arriba ICERTIC.10 - Com cada temporada, des de fa vuit anys, se celebrarà entre el 12 i el 14 de febrer una nova edició d'ICERTIC. Una cita ideal pels amants de la muntanya hivernal, on es poden iniciar en l'escalada en glaç, el dry tooling, veure projeccions, realitzar cursos o provar nou material, entre moltes d'altres activitatst.
Diversos
Obertes les inscripcions per la Mostra d'Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de la Farinera - Del 22 de febrer al 6 de març se celebrarà la 13a edició de la Mostra d'Audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí, certamen organitzat per les següents entitats de la FEEC: Agrupació Excursionista Icària, Colla Excursionista la Senyera, Secció Excursionista del Foment Martinenc, Unió Excursionista Sant Martí de Provençals i Canyoning Club Punto Límite.
Tot preparat per la 27a edició de Ciclemuntanya.cat - En un cens organitzat per l'Obra Social de Caixa Catalunya s'han localitzat tretze voltors negres al Prepirineu, concretament a la serra de Boumort, consolidant la zona com a corredor ecològic transpirinenc.
El Centre Excursionista Montclar organitza enguany la Renovació de la Flama de la Llengua Catalana - Del 23 de gener al 7 de febrer tindran llocs els actes de la 41a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que enguany organitzarà el Centre Excursionista Montclar de Sant Feliu de Guíxols.
Cicle de cinema de muntanya a Cornellà del Terri - El Club Centre Excursionista la Vall del Terri organitzarà durant el primer trimestre de 2010 un cicle d'audiovisuals que es projectarà al Centre Cultural de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) a les 21 h en diferents sessions.
Localitzats 13 voltors negres al Prepirineu - En un cens organitzat per l'Obra Social de Caixa Catalunya s'han localitzat tretze voltors negres al Prepirineu, concretament a la serra de Boumort, consolidant la zona com a corredor ecològic transpirinenc.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
Obertes les inscripcions per la I Crono Espot d'esquí de muntanya - L'estació d'esquí de Gran Pallars-Espot acollirà el proper diumenge 24 de gener la I Crono Espot d'Esquí de Muntanya en la modalitat de cronoescalada.
Arriba l'Open Altitoy d'esquí de muntanya - El cap de setmana del 30 i el 31 de gener se celebrarà una nova edició de l'Open Alti Toy, una cursa d'esquí de muntanya organitzada pel Club Alti Toy i el Club Vasco de Camping, que enguany enceta la segona edició del Trofeu Internacional Petits Pirineus de la FEEC.
L'Open Vall Fosca inaugura la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - El proper dissabte 20 de febrer se celebrarà a la vall Fosca (Pallars Jussà) la 11a edició de l'Open Vall Fosca, organitzat pel Club d'Esquí La Pobla de Segur SE.
Òscar Roig i Gemma Arró, campions de Catalunya de cronoescalada a La Molina - Per segon any consecutiu, l'estació d'esquí i snowboard de La Molina va acollir el dissabte 16 de gener el Campionat de Catalunya d'Esquí de Muntanya en la modalitat de cronoescalada. Una cursa, organitzada per l'Agrupació Excursionista Muntanya i l'estació de La Molina, que a més fou la 4a prova de la V Copa FEEC de Cronoescalades.
Mireia Miró i Kílian Jornet, vencedors en el Campionat d'Espanya de Cronoescalada - Un cap de setmana amb moltíssima neu ha acollit a Sierra Nevada al centenar de participants en el primer assalt del Gran Premi Grifone Campionat i Copa d'Espanya d'Esquí de Muntanya 2010 de Cronoescalada d'aquest hivern, organitzat pel Grupo Alpino Benalmádena.
Celebrada la Traça Catalana dels Angles - El passat diumenge 10 de gener, amb una temperatura de -14º C, es va celebrar la 23a edició de La Traça Catalana les Angles, cursa d'esquí de muntanya integrada dins el calendari d'opens de la FEEC.

Raquetes de neu
Tavascan acollirà la flor i nata de les raquetes de neu - La Secció Excursionista del CF Reddis organitzarà el proper diumenge 24 de gener a l'estació d'esquí de la Pleta del Prat (Tavascan, Pallars Sobirà), la segona prova tant del Circuit Català, de caire popular, com de la Copa Catalana. La cursa també puntuarà per la Copa d'Europa de Raquetes de Neu i també serà el Campionat d'Europa 2010 de l'especialitat.
La temporada de raquetes de la FEEC iniciada al Solsonès - El passat diumenge 10 de gener es va celebrar entre les estacions de Port del Comte i Tuixent-Lavansa la primera prova de la III Copa Catalana i del V Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC d'aquest 2010. L'esdeveniment, organitzat pel Centre Excursionista de Lleida, va comptar amb la participació d'un total de 182 raquetistes.
Bon paper de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a la Ciaspolada - El neozelandès Jonathan Wyatt, exolímpic i campió del món de curses de muntanya, i la italiana Maria Grazia Roberti van ser els guanyadors de la 37a edició de la Ciaspolada, la cursa que el passat 6 de gener va inaugurar la Copa d'Europa de Raquetes de Neu d'enguany.

Curses de muntanya
Nova temporada de curses de muntanya de la FEEC - Un any més, la FEEC coordinarà les competicions oficials de curses de muntanya, una de les disciplines esportives que durant els darrers anys ha experimentat un creixement més important.
Calendaris de curses de muntanya 2010
  • IX Copa Catalana de Curses de Muntanya
  • VIII Circuit Català de Curses de Muntanya
  • X Campionat de Catalunya individual
  • I Campionat de Curses Verticals

Marxes
Calendaris de caminades i marxes 2010
  • XIII Copa Catalana i Campionat de Catalunya de Caminades de Resistència
  • XII Copa Catalana i Campionat de Catalunya de Marxes Tècniques Regulades

Agenda de competicions de la FEEC
24 de gener / Tavascan / Copa Catalana, Circuit Català i Copa d'Europa / Club de Futbol Reddis SE / www.secfreddis.org
24 de gener / I Crono Espot / Copa FEEC de Cronoescalades / Club d'Esquí La Pobla de Segur (SE) / http://cronoespot.blogspot.com
30 de gener / V Cronoescalada Grandvalira / Copa FEEC de Cronoescalades / Soldeu Esquí Club / www.sec.ad
30 i 31 de gener / Open Alti Toy / Trofeu Internacional Petits Pirineus / Club Alti Toy i Club Vasco de Cámping / www.altitoy.com
31 de gener / XXXII Travessa Ransol - la Serrera - el Serrat / Opens i Populars FEEC / Soldeu Esquí Club / www.sec.ad
5 de febrer / I Crono Rastes de Boí  (individual) / Opens i Populars FEEC / Centre Excursionista Alta Ribagorça / cearpont.blogspot.com
7 de febrer / XXIX Challenge Luchon Haute Montagne / Trofeu Internacional Petits Pirineus / Luchon Haute Montagne / http://lhm31.free.fr
14 de febrer / Cap de Rec / Circuit Català / Agrupació Científico-Excursionista de Mataró / www.agrupe.org
20 de febrer / XI Open Vall Fosca / Copa Catalana i Trofeu Internacional Petits Pirineus / Club Esquí La Pobla de Segur (SE) / www.openvallfosca.com


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

(Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada)
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris