FEEC - Butlletí quinzenal núm 211

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 211 / 3 de febrer de 2010



FEEC
La FEEC subvenciona set activitats d'alt nivell - La Junta Directiva de la FEEC, a proposta de la Comissió d'Activitats d'Alt Nivell i Expedicions, ha aprovat atorgar subvencions per un import total de 7.600 euros, a 7 de les 12 activitats presentades a la convocatòria del 2009.
Entregats els IX Premis d'Honor Esport Català - El passat divendres 22 de gener l'Hotel Don Cándido de Terrassa va acollir l'acte de celebració dels IX Premis d'Honor de la Fundació Privada Esport Català.
14 entitats excursionistes de la FEEC reben subvencions de la FEDME - Un total de 14 entitats membres de la FEEC han rebut subvencions de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDME) per activitats realitzades durant l'any 2009. La Comissió de Subvencions a Clubs de la FEDME, reunida el passat 21 de gener, finalment decidí atorgar 39 subvensions d'un total de 50 sol·licituds presentades.
Formació i seguretat
Xerrades informatives del GRAE - Des de finals de 2009 els responsables del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) realitzen, en coordinació amb les vegueries de la FEEC, una sèrie de xerrades informatives sobre els rescats i salvaments a la muntanya. Riudecols, el Vendrell o Manresa, són algunes de les poblacions que acolliran les properes sessions informatives.
Celebrades les IV Estades d'Iniciació a l'Escalada i l'Alta Muntanya Hivernal - Del 27 al 30 de desembre del 2009 es van celebrar les IV Estades d'Iniciació a l'Escalada i l'Alta Muntanya Hivernal, organitzades per la FEEC, per incentivar la pràctica d'aquestes especialitats entre els més joves.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Dona i esports de muntanya
Finalitzat el curs d'esquí de muntanya de "Dona i esport 2009" - Durant la segona quinzena de  gener, s'ha portat a terme el curs d'iniciació a l'esquí de muntanya del programa "Dona i esports de muntanya 2009".
Finalitzat el curs d'iniciació a l'orientació de "Dona i esport 2009" - Els passats caps de setmana, 16 i 17 i 23 i 24 de gener es va dur a terme el Curs d'Orientació Nivell I que organitza l'ECAM dins el cicle de promoció "Dona i esports de muntanya".
Finalitzen els cursos d'iniciació a l'alpinisme de "Dona i esport 2009" - El programa "Dona i esports de muntanya" arriba a la seva recta final pel què fa a la temporada de 2009. Recentment s'han celebrat dos cursos d'iniciació a l'alpinisme. A continuació en fem un breu repàs.

Escalada
El retorn de l'escalada al Castellot de Beuda - En la regulació de l'escalada que va fer el Consorci de l'Alta Garrotxa el 2009, el Castellot de Beuda va ser una de les zones que va resultar sector no apte per a la pràctica de l'escalada.
Oberta la convocatòria de la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC - Fins al 26 de març de 2010 es poden sol·licitar les subvencions per projectes de conservació, equipament o renovació de vies d'escalada a la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC.
Diversos
Comença el Festival de Cinema de Muntanya i Viatges d'Ordino-la Massana - El Festival de Cinema de Muntanya i Viatges, organitzat conjuntament pels comuns d'Ordino i la Massana (Andorra), arriba a una nova edició amb documentals de gran impacte visual i protagonitzats per aventurers escaladors que lluiten per superar-se en cada expedició.
Entrevista a Martin Cox, un rodamón campió d'Europa - Martin Cox (Anglaterra, 1969) és un personatge curiós. Alt, prim, espigat. Però sota una aparença de turista despistat s'amaga un atleta amb majúscules. Establert a Suïssa, a prop de la ciutat de Sion, la capital del Valais, Cox es guanya la vida com a cuiner.
Arriba Icertic 2010 - Entre el 12 i el 14 de febrer, com cada temporada per aquestes dates des de fa vuit anys, la vall de Boí acollirà la trobada d'escalada en gel més popular de la Península, una cita ideal pels amants de la muntanya hivernal: estem parlant del Petzl Icertic Vall de Boi 2010.
Torna l'Ohmamiglú - L'Associació de Constructors d'Iglús de Catalunya organitzarà els dies 27 i 28 de febrer de 2010 la XIV Trobada de Constructors d'Iglús, Ohmamiglú'10 al pla d'Anyella, al costat de l'estació d'esquí de La Molina. La Trobada, única al Pirineu, consisteix en construir de 30 a 40 iglús per passar-hi la nit del dissabte al diumenge.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
L'Open Vall Fosca inaugura la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - El proper dissabte 20 de febrer se celebrarà a la vall Fosca (Pallars Jussà) la 11a edició de l'Open Vall Fosca, organitzat pel Club d'Esquí La Pobla de Segur SE.
Els esquiadors catalans brillen a l'Open Altitoy - El cap de setmana del 30 i 31 de gener l'estació francesa de Luz Ardiden va acollir la Copa d'Espanya d'esquí de muntanya per equips de la FEDME. 600 esquiadors van participar en aquesta cursa, dividida en dues etapes.
Gemma Arró i Wilfrid Jumère, vencedors de la I Crono Espot - El passat diumenge 24 de gener a les 11 h, un centenar de corredors es van aplegar a l'estació d'esquí de Gran Pallars – Espot per participar en la I Crono Espot, la penúltima prova puntuable de la V Copa FEEC de Cronoescalades, organitzada pel Club d'Esquí de La Pobla de Segur SE i Gran Pallars.
Bon paper de l'equip de la FEDME a la Transclautana - El passat dissabte 23 de gener es va disputar la Transclautana, la 2a prova de la Copa del Món individual d'esquí de muntanya a Claut, en la regió italiana del Friuli, just a les portes de les Dolomites.

Raquetes de neu
Calça't les raquetes a Cap de Rec - El proper diumenge 14 de febrer l'Agrupació Científico-Excursionista de Mataró tornarà a organitzar la caminada popular amb raquetes de neu de Cap de Rec (Lles, Cerdanya).
Martin Cox i Laia Andreu, campions d'Europa de raquetes de neu - El passat diumenge 24 de gener es va celebrar a l'Estació d'Alta Muntanya Tavascan Pleta del Prat el Campionat d'Europa de Raquetes de Neu, sota la tutela d'una espectacular organització de la Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis.

Escalada esportiva
Entrega de premis de la Copa Catalana d'Escalada Esportiva a la Panxa del Bou - El dijous 4 de febrer tindrà lloc a Sabadell l'acte d'entrega de premis de la Copa Catalana d'Escalada de Bloc i de la de Dificultat de la temporada 2009.
  • XX Copa Catalana d'Escalada de Dificultat
  • VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc
  • Campionats de Catalunya d'Escalada de Dificultat i d'Escalada de Bloc
  • IV Opens d'Escalada Esportiva

Marxes
S'acosta la XI Marxa Castells de la Segarra - El proper diumenge 7 de març s'estrenarà la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC amb la celebració de la Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc.

Agenda de competicions de la FEEC
5 de febrer / I Crono Rastes de Boí  (individual) / Opens i Populars FEEC d'Esquí de Muntanya / Centre Excursionista Alta Ribagorça / cearpont.blogspot.com
7 de febrer / XXIX Challenge Luchon Haute Montagne / Trofeu Internacional Petits Pirineus d'Esquí de Muntanya / Luchon Haute Montagne / http://lhm31.free.fr
14 de febrer / Cap de Rec / Circuit Català de Raquetes de Neu / Agrupació Científico-Excursionista de Mataró / www.agrupe.org
20 de febrer / XI Open Vall Fosca / Copa Catalana i Trofeu Internacional Petits Pirineus d'Esquí de Muntanya / Club Esquí La Pobla de Segur (SE) / www.openvallfosca.com
27 de febrer / II Crono La Lluna  (individual) / Opens i Populars FEEC d'Esquí de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat
28 de febrer / Rasos de Peguera (nocturna) / Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu / Centre Muntanyenc Sant Llorenç / muntanyencsantllorenc.blogspot.com


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

(Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada)
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris