FEEC - Butlletí quinzenal núm. 213

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 213 / 3 de març de 2010



Dona i esports de muntanya
Celebrat l'acte de cloenda del programa "Dona i esport 2009" - La Sala d'Actes de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (Barcelona) va ser l'escenari, el passat divendres 26 de febrer, de l'acte de cloenda del programa "Dona i esports de muntanya 2009", organitzat per quart any consecutiu per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya amb el suport del Consell Català de l'Esport.
Novetats en l'edició 2010 del programa "Dona i esports de muntanya" - Per cinquè any consecutiu, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya organitzarà el programa "Dona i esports de muntanya", amb el suport del Consell Català de l'Esport, amb l'objectiu d'afavorir la participació de les dones en els diferents esports de muntanya.
Formació i seguretat
Període d'homologacions pels títols federatius - El proper divendres 26 de març finalitza el període per sol·licitar l'homologació, convalidació o equivalència dels títols federatius, segons es detalla al punt tres de l'Ordre ECD/189/2004, del 21 de gener.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Escalada
Concentració del GAME d'escalada artificial a Vilanova de Me - El Grupo de Alta Montaña Español (GAME) organitzarà una concentració d'escalada artificial a Vilanova de Meià (Noguera) entre l'1 i el 5 d'abril (inscripcions fins al 22 de març).
Oberta la convocatòria de la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC - Fins al 26 de març de 2010 es poden sol·licitar les subvencions per projectes de conservació, equipament o renovació de vies d'escalada a la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC.
Curses de muntanya
Els corredors de la Selecció de curses i el CTCMC s'entrenen a la Mola - Esperant que la neu es fongui, ompli els rius i tenyeixi el paisatge de verd, part de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, juntament amb un  grup de joves del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya van desplaçar-se al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, per fer, el passat dissabte 20 de febrer, una sessió d'entrenament conjunt.
Cèsar Thovar i Quico Soler: "Per a nosaltres és molt important la confiança que ens ha donat la FEEC per a treballar" - César Thovar i Quico Soler estan al capdavant, des de fa un parell d'anys, de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC i del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC). En César com a seleccionador i en Quico com a tècnic. Un tàndem perfectament engrassat que es complementa a la perfecció.
Cicles d'audiovisuals i projeccions de muntanya
Comença el 14è Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura de Girona - El proper dijous 4 de març s'inicia la 14a edició del Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura, organitzada pel Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG). Tot el cicle es projectarà als cinemes Ocine (antics Oscar) de Fontajau (Girona), cada dijous del mes de març a partir de les 20 h, amb l'entrada gratuïta.
Cicle d'audiovisuals de muntanya al Centre Cultural Euskal Etxea - Una vegada més el Centre Cultural Euskal Etxea de Barcelona i la FEEC col·laboren en la programació d'una nova edició del cicle "Euskal Herria a la muntanya".
Diversos
Converses sobre muntanya - El Club d'Escalada Tascons de Vidreres organitzarà el proper divendres 5 de març una interessant xerrada on experts escaladors exposaran diferents visions de l'escalada i compartiran amb el públic assistent el seu aprenentatge fruit de les sensacions i sentiments viscuts a la muntanya.
I Premi Literari "100 cims" - El període de recepció de treballs candidats al I Premi Literari "100 cims", convocat per la FEEC el passat mes de desembre, ja ha entrat en la seva recta final. El termini finalitzarà el proper 15 de març.
La muntanya en els gèneres cinematogràfics - L'Espai Natura Caixa Sabadell (c. Prada, s/n de Sabadell) acull des del 21 de febrer fins el 28 de març la interessant mostra La muntanya en els gèneres cinematogràfics, coproduïda per l'Obra Social Caixa Sabadell i la Fundació Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.
La Diada Verdaguer Excursionista arriba a la setena edició - El proper diumenge 21 de març tindrà lloc a Vil·la Joana, com és habitual, la VII Diada Verdaguer Excursionista. Aquesta trobada, que es va iniciar el 2004, any següent de la commemoració de l'Any Verdaguer, vol recordar la figura del poeta excursionista mossèn Cinto Verdaguer.
Els premis de fotografia de l'AEG es consoliden - El passat divendres 19 de febrer es van lliurar els premis de la cinquena edició del concurs fotogràfic que anualment organitza l'Agrupació Excursionista de Granollers (AEG) amb el patrocini de l'Obra Social Caixa de Sabadell.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
La Travessa UEC Bassiero serà el Campionat de Catalunya per Equips d'enguany - El proper diumenge 21 de març la Unió Excursionista Catalunya de Barcelona organitzarà la 46a edició de la Travessa UEC Bassiero. La prova, puntuable per la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya de la FEEC, enguany també serà el Campionat de Catalunya per Equips.
Kílian Jornet, campió del món de cronoescalada - El passat dilluns 1 de març es va donar el tret de sortida als Campionats del Món d'Esquí de Muntanya que durant tota la setmana es disputaran al Principat d'Andorra. I Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) va fer valer els pronòstics i es va proclamar campió del món, revalidant així el títol de campió del món en aquesta especialitat.
Celebrada la II Cursa de la Lluna - El passat dissabte 27 de febrer es va celebrar la segona edició de la Cursa de la Lluna, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya amb la col·laboració de Vall de Núria.
L'Open Internacional Vall Fosca dóna el tret de sortida de la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - El passat dissabte 20 de febrer es va disputar la 11a edició de l'Open Internacional Vall Fosca, organitzat pel Club Esquí La Pobla de Segur (SE). Una prova que va inaugurar la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya i que a més va puntuar pel II Trofeu Internacional "Petits" Pirineus, ambdues competicions del calendari d'esquí de muntanya de la FEEC.
Obsequi pels participants de la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - De la mateixa manera que l'any passat, enguany la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya també tindrà un interessant obsequi pels esquiadors que participin en un mínim de 3 de les 4 curses del calendari de la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya, iniciada el passat dissabte 20 de febrer amb la disputa de l'Open Internacional Vall Fosca.
L'Etna entra en erupció amb l'actuació de Jornet i Miró - El passat dissabte 20 de febrer es va disputar a Nicolosi (Sicília), el Trofeu de l'Etna, la 3a prova de la Copa del Món d'Esquí de Muntanya individual, amb victòria per a Kílian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà SE) i la tercera posició per a Mireia Miró (UEC Gràcia).

Raquetes de neu
El Circuit Català de Raquetes es trasllada a les valls d'Àneu - El proper diumenge 7 de març se celebrarà la 1a Marxa amb Raquetes de Neu Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, una nova prova del V Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC, organitzada conjuntament per l'Espot Esquí Club Valls d'Àneu i els Fallaires d'Isil.
Rasos de Peguera i la boira acullen a més de 180 raquetistes - El passat dissabte 27 de febrer es va celebrar als Rasos de Peguera (Berguedà) una nova prova tant del Circuit Català com de la Copa Catalana de raquetes de neu de la FEEC, ambdues organitzades pel Centre Muntanyenc Sant Llorenç.

Curses de muntanya
Entrega de premis de la Copa Catalana i el Circuit Català de la temporada 2009 - El proper dissabte 13 de març tindrà lloc a Monistrol de Montserrat l'acte d'entrega de premis de la VIII Copa Catalana i del VII Circuit Català de curses de muntanya de la FEEC, corresponents a la temporada 2009.

Marxes
S'acosta la XI Marxa Castells de la Segarra - El proper diumenge 7 de març s'estrenarà la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC amb la celebració de la Marxa dels Castells de la Segarra, organitzada pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc.
Comença la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC - El proper diumenge 14 de març se celebrarà la 52a Marxa d'Orientació per Descripció, organitzada per l'Agrupació Excursionista Talàia. La prova inaugurarà la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC.
Coneix les muntanyes de Prades amb la Marxa La Selva del Camp - El proper dissabte 27 de març se celebrarà la 7a Marxa La Selva del Camp – Muntanyes de Prades, organitzada pel Club Excursionista d'Arítjol i puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Emocionant entrega de premis a Reus - El passat dissabte 20 de febrer la FEEC, l'Associació Excursionista Catalunya de Reus, amb la col·laboració de la FEEC va organitzar al Palau de Fires i Congressos de la capital del Baix Camp l'acte d'entrega de premis de la XI Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades i de la XII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, amb una assistència de 350 persones.

Raids d'esports de muntanya
Inici de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya - El proper dissabte 20 de març s'inaugurarà la VII Copa Catalana de Raids de la FEEC amb la disputa del Raid Cambrils, organitzat per l'Agrupació Cultural Vila-seca SE.
  • VII Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya
  • Opens Raids

Escalada esportiva
  • XX Copa Catalana d'Escalada de Dificultat
  • VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc
  • Campionats de Catalunya d'Escalada de Dificultat i d'Escalada de Bloc
  • IV Opens d'Escalada Esportiva

Agenda de competicions de la FEEC
7 de març / Valls d'Àneu / Circuit Català de Raquetes de Neu / Espot Esquí Club Valls d'Àneu / eecva.muntanya@gmail.com
7 de març / 11a Marxa Castells de la Segarra / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista de la Segarra i Centre Excursionista Guissonenc / www.marxadelscastells.com
14 de març / 52a Marxa d'Orientació per Descripció / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Agrupació Excursionista Talaia / www.aetalaia.cat
20 de març / Raid Cambrils / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya /Agrupació Cultural Vila-seca (SE) / www.naturetime.es
21 de març / Vall de Núria / Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu / Campionat de Catalunya / Centre Excursionista del Penedès / www.cep.cat
21 de març / XLIII Travessa UEC Bassiero / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya / Campionat de Catalunya per Equips / Unió Excursionista de Catalunya Barcelona / www.uecbarcelona.org
27 de març / 7a Marxa La Selva del Camp - Muntanyes de Prades / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club Excursionista d'Aritjol / www.aritjol.com
28 de març / XI Cursa Pocatraça / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya / Centre Excursionista d'Olot / www.ceolot.cat
Altres proves, curses, caminades ...
Tavascan, epicentre del freeride - Els propers  5, 6 i 7 de març se celebrarà a l'Estació d'Alta Muntanya de Tavascan Pleta del Prat (Pallars Sobirà) la 3a edició de la Repúblika Freeride, organitzada per la secció de Telemark de la UEC de Barcelona i per Vèrtic Outdoor.
XV Caminada Popular a Santa Coloma de Cervelló - El proper diumenge 7 de març se celebrarà a Santa Coloma de Cervelló (Baix Llobregat), la XV Caminada Popular, organitzada per l'Associació Excursionista Amics de la Muntanya de Santa Coloma de Cervelló i l'Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló.
5a Caminada de les Dones a Tagamanent - L'entitat excursionista Les Guilles, junts pels camins, organitzarà el proper diumenge 7 de març la 5a Caminada de les Dones.
1a Marxa Popular pels Secans de la Plana d'Urgell - El Centre Excursionista CIM de Bellpuig organitzarà, amb la col·laboració de l'Associació Excursionista GEST de Belianes, la 1a Marxa Popular pels Secans de la Plana d'Urgell, el proper diumenge 21 de març.



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris