FEEC - Butlletí quinzenal núm. 214

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 214 / 17 de març de 2010



XVI FESTA DE LA FEEC
Tot a punt per la Festa de la FEEC - El proper divendres 19 de març la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya celebrarà la XVI Festa de la FEEC 2009.
FEEC
La FEEC participa en una trobada internacional d'esquí de muntanya a Eslovènia - Del 19 al 27 de febrer es van celebrar a Eslovènia una Trobada Internacional d'Esquí de Muntanya, organitzada per la Comissió de Joventut de la UIAA i la Comissió de Joventut de l'Associació Alpina Eslovena.
Formació i seguretat
Període d'homologacions pels títols federatius - El proper divendres 26 de març finalitza el període per sol·licitar l'homologació, convalidació o equivalència dels títols federatius, segons es detalla al punt tres de l'Ordre ECD/189/2004, del 21 de gener.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Escalada
El CTEEC fa una nova concentració a Albarracín - El passat cap de setmana, 6 i 7 de març, va tenir lloc a Albarracín (Terol),  la segona concentració del nou grup de joves del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC), després de la realitzada a Alquézar el passat mes de febrer.
Concentració del GAME d'escalada artificial a Vilanova de Me - El Grupo de Alta Montaña Español (GAME) organitzarà una concentració d'escalada artificial a Vilanova de Meià (Noguera) entre l'1 i el 5 d'abril (inscripcions fins al 22 de març).
Oberta la convocatòria de la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC - Fins al 26 de març de 2010 es poden sol·licitar les subvencions per projectes de conservació, equipament o renovació de vies d'escalada a la Comissió d'Equipaments d'Escalada de la FEEC.
Curses de muntanya
La Selecció i el CTCMC s'entrenen a les terres de l'Ebre - El passat cap de setmana, 6 i 7 de març, part de la Selecció Catalana i del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) van realitzar una nova concentració per preparar la temporada d'enguany.
Les curses de muntanya i el GPS. El futur ja és aquí - El passat diumenge 7 de març es va desenvolupar al local de l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, a Berga, un curs de GPS orientat de manera especial als jutges de curses de muntanya de la FEEC, a través de l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM).
Diversos
La Diada Verdaguer Excursionista arriba a la setena edició - El proper diumenge 21 de març tindrà lloc a Vil·la Joana, com és habitual, la VII Diada Verdaguer Excursionista. Aquesta trobada, que es va iniciar el 2004, any següent de la commemoració de l'Any Verdaguer, vol recordar la figura del poeta excursionista mossèn Cinto Verdaguer.
III Jornades d'Estudis Espeleològics del Garraf - El cap de setmana del 10 i l'11 d'abril se celebraran les II Jornades d'Espeleologia del Garraf, organitzades per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) i la secció d'exploracions subterrànies del GER.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
La Travessa Internacional UEC Bassiero serà el Campionat de Catalunya per Equips d'enguany - El proper diumenge 21 de març la Unió Excursionista Catalunya de Barcelona organitzarà la 46a edició de la Travessa Internacional UEC Bassiero. La prova, puntuable per la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya de la FEEC, enguany també serà el Campionat de Catalunya per Equips.
Arriba el II Duatló Blanc "Open CEVA" - El proper divendres 2 d'abril se celebrarà el II Duatló Blanc "Open CEVA", organitzat pel Club d'Esquí Val d'Aran SE amb la col·laboració de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. La prova està inclosa dins el calendari de les Curses Opens i Populars d'Esquí de Muntanya de la FEEC.
El Ral·li del CEC tanca la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya d'enguany - El proper diumenge 11 d'abril el Centre Excursionista de Catalunya organitzarà la 52a edició del Ral·li del CEC d'esquí de muntanya per la vall de Conangles (Val d'Aran). La cursa tancarà tant l'edició d'enguany de la Copa Catalana com del Trofeu "Petits" Pirineus.
Excel·lent paper dels esquiadors catalans a la Pierra Menta - Entre el passat 11 i 14 de març es va disputar la 25a edició de la Pierra Menta, sens dubte el més preuat botí per a qualsevol esquiador de muntanya de competició. Una edició, la d'enguany, on el paper dels esquiadors catalans ha estat realment espectacular, amb quatre podis per a Kílian Jornet, Mireia Miró, Naila Jornet i Laura Balet en  diferents categories.
Recta final dels Campionats del Món d'Esquí de Muntanya - Els Campionats del Món d'Esquí de Muntanya 2010, celebrats al Principat d'Andorra, van finalitzar el passat dissabte 6 de març, amb la disputa de les darreres curses, per equips i per relleus.
Els països alpins dominen les curses dels joves - El Campionat del Món d'Esquí de Muntanya que s'està disputant a Andorra continua el seu periple. En la jornada del passat dijous 4 de març es va celebrar la cursa individual en les categories júnior i cadet.
Kílian Jornet, a un pas de la glòria - Avui dimecres 3 de març s'ha disputat la cursa individual sènior tant en categoria masculina com femenina, un dels plats forts dels Campionats del Món d'esquí de Muntanya que durant aquesta setmana se celebren al Principat d'Andorra.

Raquetes de neu
La vall de Núria, seu del Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu - El proper diumenge 21 de març se celebrarà a la vall de Núria una autèntica festa de les raquetes de neu, amb la disputa del Campionat de Catalunya, organitzat pel Centre Excursionista del Penedès. La mateixa prova serà a la vegada la cursa que tancarà la III Copa Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC; per postres, també es farà una caminada popular inclosa dins el Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC.
Èxit participatiu i d'organització en la 1a Foc de Neu - El passat diumenge 7 de març l'Espot Esquí Club Valls d'Àneu va organitzar, amb la inestimable col·laboració de pràcticament tot el poble d'Isil i els Fallaires d'Isil, la primera edició de la Marxa de Raquetes de Neu de les Valls d'Àneu – Foc de Neu, dins del V Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC.

Curses de muntanya
Acte d'entrega de premis de la temporada 2009 de curses de muntanya - El passat dissabte 13 de març es va celebrar l'acte d'entrega de premis de la VIII Copa Catalana i del VII Circuit Català de curses de muntanya 2009 de la FEEC a la sala Can Gabriel de l'Ajuntament de Monistrol de Montserrat.

Marxes
Coneix les muntanyes de Prades amb la Marxa La Selva del Camp - El proper dissabte 27 de març se celebrarà la 7a Marxa La Selva del Camp – Muntanyes de Prades, organitzada pel Club Excursionista d'Arítjol i puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Torna la Travessa Molins de Rei – Vilafranca - El proper diumenge 11 d'abril se celebrarà la 3a Travessa Molins de Rei – Vilafranca, organitzada pel Centre Excursionista Molins de Rei. La caminada, inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, té 45 km i 1.853 m de desnivell acumulat.
Tret de sortida de la Copa Catalana de Caminades de Resistència 2010 - El passat diumenge 7 de març es va inaugurar la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC amb la celebració  de l'onzena edició de la Marxa dels Castells de Segarra, organitzada conjuntament pel Centre Excursionista Guissonenc i el Centre Excursionista de la Segarra.

Raids d'esports de muntanya
Inici de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya - El proper dissabte 20 de març s'inaugurarà la VII Copa Catalana de Raids de la FEEC amb la disputa del Raid Cambrils, organitzat per l'Agrupació Cultural Vila-seca SE.
  • VII Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya
  • Open Raids

Escalada esportiva
  • XX Copa Catalana d'Escalada de Dificultat
  • VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc
  • Campionats de Catalunya d'Escalada de Dificultat i d'Escalada de Bloc
  • IV Opens d'Escalada Esportiva

Agenda de competicions de la FEEC
20 de març / Raid Cambrils / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Cultural Vila-seca (SE) / www.naturetime.es
20 de març / Open Raid Cambrils / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Cultural Vila-seca (SE) / www.naturetime.es
21 de març / Vall de Núria / Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu / Campionat de Catalunya / Centre Excursionista del Penedès / www.cep.cat
21 de març / XLIII Travessa Internacional UEC Bassiero / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya / Campionat de Catalunya per Equips / Unió Excursionista de Catalunya Barcelona / www.uecbarcelona.org
27 de març / 7a Marxa La Selva del Camp - Muntanyes de Prades / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club Excursionista d'Aritjol / www.aritjol.com
28 de març / XI Cursa Pocatraça / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya / Centre Excursionista d'Olot / www.ceolot.cat
2 d'abril / III Duatló Blanc Open CEVA (individual) / Opens i Populars d'Esquí de Muntanya / Club Esquí Val d'Aran (SE) / www.clubceva.org
10 d'abril / II Open "Villa de Tamarit" / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Cambrils / www.joanriba.es/tamariteskiopen.htm
11 d'abril / 3a Travessa Molins de Rei - Vilafranca / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Molins de Rei / www.molins-vilafranca.net
11 d'abril / Ull de Ter / Circuit Català de Raquetes de Neu / Club Esportiu de Muntanya Vall de Camprodon / www.muntanyavalldecamprodon.org
11 d'abril / LII Ral·li del CEC a Conangles / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya i Trofeu Internacional "Petits" Pirineus / Centre Excursionista de Catalunya / http://ralli.cec.cat
Altres proves, curses, caminades ...
Intens cap de setmana a la Val d'Aran - El proper cap de setmana, 20 i 21 de març, el Club Aranés d'Espòrts d'Iuèrn organitzarà una sèrie d'activitats relacionades amb la muntanya variades i d'interès per al col·lectiu excursionista.
1a Marxa Popular pels Secans de la Plana d'Urgell - El Centre Excursionista CIM de Bellpuig organitzarà, amb la col·laboració de l'Associació Excursionista GEST de Belianes, la 1a Marxa Popular pels Secans de la Plana d'Urgell, el proper diumenge 21 de març.
I Marxa de la Joca - La Joca Club Alpí organitza la 1a Marxa La Joca el proper diumenge 21 de març. Es tracta d'una marxa amb 3 possibles recorreguts, entre 4 i 13 quilòmetres. La sortirà serà a les 8.30 h des del refugi de Cova Avellanes (Roquetes, Baix Ebre), al Parc Natural dels Ports i que acabarà amb un dinar al voltant del mateix refugi.
Dia de Marxes de Regularitat a Avinyó - El Club Centre Excursionista d'Avinyó organitzarà el proper diumenge 21 de març la 36a Marxa d'Orientació i Regularitat i la 29a Marxa de Regularitat Infantil.
La Cursa dels Mussols. Una cursa solidària - El dimecres 10 de febrer es va presentar al Centre Cívic Can Feliu de Sant Quirze del Vallès la segona edició de la Cursa Nocturna dels Mussols, organitzada pel Club Excursionista Sant Quirze del Vallès i l'Ajuntament de Sant Quirze, i que tindrà lloc el dissabte 27 de març.
Els amants de la duatló tenen una cita a Masquefa - El proper diumenge 28 de març se celebrarà la II Duatló Popular "Vila de Masquefa", organitzada pel Club Excursionista Anoia.
El Cros de Muntanya de Can Caralleu arriba a la desena edició - El proper dissabte 10 d'abril tindrà lloc la 10a edició del Cros de Muntanya de Can Caralleu, la ja tradicional cursa de muntanya que es disputa a la part alta de Barcelona.


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris