FEEC Butlletí quinzenal núm. 215

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 215 / 31 de març de 2010



FEEC
Celebrada la XVI Festa de la FEEC - El passat divendres 19 de març es va celebrar la XVI Festa de la FEEC, la tradicional festa de l'excursionisme català, a la Sala d'Actes de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC).
Nou refugi d'emergència als Pirineus. Digues la teva - L'Àrea de Refugis de la FEEC vol copçar l'opinió del col·lectiu excursionista sobre quin seria el millor emplaçament d'un nou refugi d'emergència als Pirineus.
Formació i seguretat
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Descens de barrancs
Gorgs 2010 es presenta a Lleida - El pròxim dimecres 7 d'abril a les 18 h tindrà lloc a la seu de la Diputació de Lleida l'acte de presentació de Gorgs 2010, que inclourà la VII Trobada Internacional de Descens de Canyons, Barrancs i Engorjats i el IV Congrés Internacional de Canyons, Barrancs i Engorjats.
Alpinisme i escalada
Nova concentració del GFTAC a l'Alta Cerdanya - El passat 13 i 14 de març es va desenvolupar una nova concentració del Grup Femení de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (GFTAC) a la Cerdanya, amb l'esquí de muntanya com a protagonista.
Revista Vèrtex
A peu per l'Alta Garrotxa, obra guanyadora del IX Premi Vèrtex, es presenta a Olot - La seu del Centre Excursionista d'Olot (Passeig Blay, 5) és la seu escollida per la presentació el divendres 9 d'abril a les 20 h del llibre A peu per l'Alta Garrotxa ( Cossetània Edicions, 2010) de Nil Jaile i Casademont.
Una guia d'escalada clàssica guanyadora del X Premi Vèrtex - El passat divendres dia 19 de març, en el transcurs de la 16a Festa de la FEEC, es va donar a conèixer l'obra guanyadora de la darrera edició del Premi Vèrtex, convocat per Cossetània Edicions i la FEEC, i que enguany ha arribat a la desena edició.
La revista Vèrtex, finalista als Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona - El passat divendres 19 de març es va celebrar a l'Auditori Àtrium de Viladecans, amb una presència de més de 400 convidats, l'entrega de premis de la 29a edició dels Premis de Comunicació Local de la Diputació de Barcelona.
Curses de muntanya
Els membres de la Selecció i el CTCMC afinen la posada a punt a Manresa - El diumenge 28 e març es va disputar la III Cursa de Muntanya de Manresa, amb la presència de part dels membres tant de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya com del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC), que ja escalfen motors de cara a l'imminent inici de la nova temporada.
Ribagorça Romànica, seu dels Sky Games de 2012 - El passat dimecres 24 de març es va presentar la Ribagorça Romànica com a seu de la propera edició dels Sky Games de 2012.
Diversos
Dia Mundial de l'Activitat Física - La Secretaria General de l'Esport impulsa per primer cop a Catalunya la celebració del Dia Mundial de l'Esport, que se farà el proper dimarts 6 d'abril.
Caminar. Divagacions, accions pedestres - L'Institut d'Humanitats de Barcelona organitzarà a partir del 6 d'abril una sèrie de vuit conferències que acabaran el 25 de maig, englobades en el títol "Caminar. Divagacions, accions pedestres". Una sèrie de conferències en forma de curs, dirigit per Eliseu T. Climent, impartides per prestigiosos ponents, que us convidaran a la reflexió.
III Jornades d'Estudis Espeleològics del Garraf - El cap de setmana del 10 i l'11 d'abril se celebraran les II Jornades d'Espeleologia del Garraf, organitzades per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) i la secció d'exploracions subterrànies del GER.
El Patronat de la Muntanya de Montserrat presenta una innovadora xarxa d'itineraris - El passat dimarts 30 de març, al Palau Moja de Barcelona, es van presentar les dues primeres rutes excursionistes del llibre Rutes pel Parc Natural de la Muntanya de Montserrat.
Presentat el nou web dels parcs naturals de Catalunya - El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, acompanyat de la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura, i el director general de Polítiques Ambientals i Sostenibilitat, Frederic Ximeno, van presentar el passat dijous 18 de març, la nova eina dels parcs naturals de Catalunya a Internet.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
Arriba el II Duatló Blanc "Open CEVA" - El proper divendres 2 d'abril se celebrarà el II Duatló Blanc "Open CEVA", organitzat pel Club d'Esquí Val d'Aran SE amb la col·laboració de l'estació d'esquí de Baqueira-Beret. La prova està inclosa dins el calendari de les Curses Opens i Populars d'Esquí de Muntanya de la FEEC.
El Ral·li del CEC tanca la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya d'enguany - El proper diumenge 11 d'abril el Centre Excursionista de Catalunya organitzarà la 52a edició del Ral·li del CEC d'esquí de muntanya per la vall de Conangles (Val d'Aran). La cursa tancarà tant l'edició d'enguany de la Copa Catalana com del Trofeu "Petits" Pirineus.
Tot preparat pel I Open Maladetes - Inclòs dins el calendari de proves Opens i Populars d'Esquí de Muntanya de la FEEC, el dissabte 24 d'abril se celebrarà el I Open Maladetes, organitzat per l'Agrupación Deportiva Hospital de Benasque i l'estació d'esquí nòrdic Llanos del Hospital.
Destacat paper dels esquiadors catalans a la Pocatraça - El passat diumenge 28 de març el Club Excursionista d'Olot va organitzar a la Vall de Núria l'onzena edició de la Pocatraça, enguany una de les curses puntuables per la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya de la FEEC i també Campionat d'Espanya per Equips.
Celebrat el Campionat de Catalunya per Equips - El passat diumenge 21 de març es va disputar el Campionat de Catalunya d'esquí de muntanya per equips amb la celebració de la XLVI Travessa Internacional UEC Bassiero, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya Barcelona, prova també puntuable per a la XVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya de la FEEC.

Raquetes de neu
La Caminada d'Ull de Ter posarà punt i final al Circuit Català de Raquetes de Neu d'enguany - El proper diumenge 11 d'abril es posarà punt i final a l'edició d'enguay del Circuit Català de Raquetes de Neu de la FEEC amb la celebració de la caminada amb raquetes de neu organitzada pel Club Esportiu de Muntanya Vall de Camprodon.
Just Sociats i Mònica Ardid, campions de Catalunya de raquetes de neu - El passat diumenge 21 de març es va celebrar a Vall de Núria el Campionat de Catalunya de raquetes de neu  i la darrera prova de l'edició d'enguany de la Copa Catalana. També, coincidint amb la prova, es va realitzar la penúltima prova del Circuit Català de raquetes de neu, totes elles organitzades pel Centre Excursionista del Penedès.
Finalitza la Copa d'Europa de Raquetes de Neu amb un domini gairebé absolut de la Selecció Catalana - Amb la disputa el passat 14 de març de la 29a edició del Master des Neiges a Thônes (França), es va posar punt i final a l'edició d'enguany de la Copa d'Europa de Raquetes de Neu.
Espectacular paper de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu a Thônes - El passat diumenge 14 de març es va celebrar a  Thônes (Alta Savoia, França) la 29a edició del Master des Neiges, la darrera de les quatre curses del calendari d'enguany de la Copa d'Europa de Raquetes de Neu.

Curses de muntanya
Tret de sortida del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya - El Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc organitzaran conjuntament, el proper diumenge 18 d'abril, la IV Cursa de Muntanya Alta Segarra, que enguany donarà el tret de sortida del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.

Marxes
Torna la Travessa Molins de Rei – Vilafranca - El proper diumenge 11 d'abril se celebrarà la 3a Travessa Molins de Rei – Vilafranca, organitzada pel Centre Excursionista Molins de Rei. La caminada, inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, té 45 km i 1.853 m de desnivell acumulat.
Torna la 8a Riudoms-la Mola-Riudoms - El proper diumenge 25 d'abril se celebrarà la 8a Riudoms-la Mola-Riudoms'10, la cinquena prova de la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, sota l'organització del Centre d'Estudis Riudomencs Arnau de Palomar SE.
Tret de sortida de la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC - El passat diumenge 14 de març es va domar el tret de sortida de la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC amb la celebració de la 52a Marxa d'Orientació per Descripció que organitzà l'Agrupació Excursionista Talaia amb la participació de 122 equips i 15 entitats diferents.

Raids d'esports de muntanya
S'acosta l'Open Raid "Villa de Tamarit" - El proper dissabte 10 d'abril se celebrarà la segona edició de l'Open Raid "Villa de Tamarit", organitzat pel Centre Excursionista Cambrils i que enguany formarà part del calendari d'Open Raids de la FEEC.
Torna el Raid Catalunya Central - El proper cap de setmana del 17 i 18 d'abril se celebrarà la segona edició del Raid Catalunya Central, organitzat pel Centre Alpí Gironella. El raid puntuarà per la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC; a més, el 17 d'abril també es farà una versió reduïda que forma part del calendari Open Raids de la FEEC, pensat per aquells esportistes que volen iniciar-se en aquesta disciplina.
Inaugurada la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya - El passat dissabte 20 de març es va donar el tret de sortida de la VII Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC amb la celebració del II Open Raid Cambrils, organitzat per l'Agrupació Cultural Vila-seca.

Escalada esportiva
Berta Martín i Bruno Macías, campions d'Espanya d'escalada de bloc - El passat dissabte 20 de març es va celebrar al Moll de la Fusta (Barcelona) el Campionat d'Espanya d'Escalada de Bloc, amb gran èxit de participació.

Agenda de competicions de la FEEC
2 d'abril / III Duatló Blanc Open CEVA (individual) / Opens i Populars d'Esquí de Muntanya / Club Esquí Val d'Aran (SE) / www.clubceva.org
10 d'abril / II Open "Villa de Tamarit" / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Cambrils / www.joanriba.es/tamariteskiopen.htm
11 d'abril / 3a Travessa Molins de Rei - Vilafranca / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Molins de Rei / www.molins-vilafranca.net
11 d'abril / Ull de Ter / Circuit Català de Raquetes de Neu / Club Esportiu de Muntanya Vall de Camprodon / www.muntanyavalldecamprodon.org
11 d'abril / LII Ral·li del CEC a Conangles / Copa Catalana d'Esquí de Muntanya i Trofeu Internacional "Petits" Pirineus / Centre Excursionista de Catalunya / http://ralli.cec.cat
17 d'abril / Open Raid Catalunya Central / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Alpí Gironella / www.raidcatalunyacentre.com
17 i 18 d'abril / Raid Catalunya Central /Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Centre Alpí Gironella / www.raidcatalunyacentre.com
18 d'abril / IV Cursa de Muntanya de Sanaüja - Alta Segarra / Circuit Català de Curses de Muntanya / Centre Excursionista de la Segarra i Centre Excursionista Guissonenc / www.ces.cat
18 d'abril / 9a Marxa "Pels camins dels matxos" / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Torelló / www.centreexcursionistatorello.com
24 d'abril / I Triraid Rasos de Peguera / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat
24 d'abril / L'Hospitalet de Llobregat / Copa Catalana d'Escalada de Bloc / Club Muntanyenc l'Hospitalet / www.cmhospitalet.org
24 i 25 d'abril / I Open Maladetes (individual) / Opens i Populars d'Esquí de Muntanya / CA Llanos del Hospital / www.fundacion-hospital-benasque.org
25 d'abril / III Cursa de Muntanya de les Fonts / Circuit Català de Curses de Muntanya / Centre Excursionista Xerta / www.cursadelesfonts.com
25 d'abril / 8a Caminada de Resistència Riudoms-La Mola-Riudoms / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Est. Riudomencs Arnau Palomar (SE) / www.cerap.net/caminada
25 d'abril / 62a Marxa d'Orientació / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Club Excursionista de Ripoll / www.clubexcursionistaripoll.com
Altres proves, curses, caminades ...
El Cros de Muntanya de Can Caralleu arriba a la desena edició - El proper dissabte 10 d'abril tindrà lloc la 10a edició del Cros de Muntanya de Can Caralleu, la ja tradicional cursa de muntanya que es disputa a la part alta de Barcelona.
La III Caminada Cim-i-Tombada canvia de dates - Tot i estar inicialment prevista pel diumenge 14 de març, la III Caminada popular Cim-i-Tombada, organitzada pel Centre Excursionista Tossa, finalment es desenvoluparà el proper diumenge 18 d'abril.
Tot a punt per la 4a Cursa de les Aixetes - El proper diumenge 18 d'abril se celebrarà la 4a Cursa de les Aixetes, organitzada pel Grup Excursionista Santfeliuenc (GEPS).


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris