FEEC - Butlletí quinzenal núm. 217

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 217 / 28 d'abril de 2010



FEEC
Taradell acull l'Assemblea Ordinària de la FEEC - El dissabte dia 24 d'abril es va celebrar a Taradell (Osona) l'Assemblea Ordinària de la FEEC, sota l'organització del Centre Excursionista de Taradell.
Gorgs 2010
Gorgs 2010 estrena web - Ja està operatiu el web de Gorgs 2010, amb tota la informació d'aquesta trobada que arriba un any més de la mà de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Federació Catalana d'Espeleologia (FCE).
Presentada a Lleida la setena edició de Gorgs - El passat dimecres 7 d'abril va tenir lloc a la seu de la Diputació de Lleida l'acte de presentació de Gorgs 2010, que inclourà la VII Trobada Internacional de Descens de Canyons, Barrancs i Engorjats i el IV Congrés Internacional de Canyons, Barrancs i Engorjats.
"100 cims"
Ja hi ha guanyador del I Premi Literari "100 cims" - Un relat sobre una ascensió al Costabona, de Lluís Mauri Sellés (Centre Excursionista de Taradell), guanya la primera edició del Premi Literari "100 cims".
II Trobada dels "100 cims". El repte continua amb força - El diumenge 16 de maig tindrà lloc a Montserrat la II Trobada dels "100 cims", que enguany compta amb diversos actes preparats per a l'ocasió, com ara el tradicional reconeixement als federats que han assolit el repte durant el 2009, i l'entrega dels premis del I Premi Literari "100 Cims"(inscripcions fins el 7 de maig).
Centres de Tecnificació
Nova concentració del CTEEC a França - El passat cap de semana, 17 i 18 d'abril, va tenir lloc a Oloron-Sainte-Marie (Pirineus Atlàntics, França), la tercera concentració d'enguany del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC).
El CTEMC recull el botí d'una temporada excel·lent - El passat diumenge 11 d'abril va ser un dia especialment bo pels corredors del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC).
Joventut
Activitats 2010 de la Comissió de Joventut de la UIAA - De les activitats organitzades per la Comissió de Joventut de la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA), de la qual la FEEC n'és membre, la Federació n'ha seleccionat tres d'especial interès per la seva localització, característiques i dates. Per aquesta raó ofereix diverses places subvencionades als joves federats que tinguin entre 14 i 30 anys que estiguin en possessió de la llicència federativa corresponent (inscripcions fins el 14 de maig).
Formació i seguretat
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Escalada
Arriba el I Ral·li d'Escalada de Terradets - El dissabte 8 de maig tindrà lloc el I Ral·li d'Escalada de Terradets, organitzat pel Club Esportiu Universitari Enginyers de Telecomunicacions SE, i que és la segona prova de la I Copa d'Espanya de Ral·lis d'Escalada.
Regulacions de l'escalada a Sant Llorenç i a Montserrat - Amb motiu de l'inici del període de reproducció de les aus rapinyaires amenaçades en una zona de la paret de l'Aeri (Montserrat), i de que per primera vegada una parella de falcons està criant al sector de la Falconera (Sant Llorenç del Munt), temporalment no es permet l'escalada en aquests sectors d'ambdós massissos.
Diversos
Entrevista a Francesc Roma (publicada al Vèrtex núm. 229) - A començaments del 2010 Francesc Roma va presentar i defensar la tesi doctoral Excursionisme 2.0, un intens treball de camp sobre l'estat actual del món excursionista. En Francesc és avui, a Catalunya, el principal historiador i teòric de l'excursionisme; un estudiós amb tres tesis doctorals a les seves esquenes que fa recerca per conèixer-se millor.
Cicle de projeccions a Badalona - Fins el 17 de juny el Centre Excursionista de Badalona organitza un cicle de projeccions, que s'allargarà durant cinc sessions, amb l'entrada gratuïta.
Competicions oficials
Esquí de muntanya
Brillants resultats de la Selecció Catalana a la Patrouille des Glaciers - Durant la nit del divendres al dissabte 24 d'abril es va disputar la mítica Patrouille des Glaciers, la cursa d'esquí de muntanya de 60 km i 4.000 m de desnivell organitzada per l'exèrcit suís que uneix les localitats helvètiques de Zermatt i Verbier.
Obsequi pels participants de la Copa Catalana d'Esquí de Muntanya - La Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha obsequiat amb una jaqueta paravent de la firma Sportful als esquiadors que han participat en un mínim de 3 de les 4 curses del calendari de la XXVI Copa Catalana d'Esquí de Muntanya, recentment finalitzada.

Curses de muntanya
La IX Copa Catalana de Curses de Muntanya ja escalfa motors - El proper diumenge 2 de maig s'inaugurarà la IX Copa Catalana Curses de Muntanya (Skyrunning) de la FEEC amb la disputa de la 10a edició de la Cursa de Muntanya Mossos d'Esquadra Sant Amand, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i la Comissaria del Cos de Mossos d'Esquadra del Ripollès.
Arrenca la Copa d'Espanya de Curses de Muntanya amb la presència de la Selecció Catalana - El proper diumenge 2 de maig arrencarà la Copa d'Espanya de Curses de Muntanya amb la disputa de la XI Cursa de Muntanya Vall de Sóller, organitzada pel Club de Muntanya i Escalada Sóller.
Arriba la Mitja Marató de Muntanya de la Faiada - El proper diumenge 9 de maig el Centre Excursionista Alta Ribagorça organitzarà la III Mitja Marató de Muntanya la Faiada, inclosa dins el VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.
Kiko Martí i Lucia Caballero, vencedors de la Cursa de les Fonts - El passat diumenge 25 d'abril es va disputar a la localitat de Xerta (Baix Ebre) la III Cursa de les Fonts, organitzada pel Centre Excursionista de Xerta.
Inaugurat el Circuit Català de Curses de Muntanya - El passat diumenge 18 d'abril es va donar el tret de sortida del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC amb la disputa de la IV Cursa de Muntanya de Sanaüja, organitzada conjuntament pel Centre Excursionista de la Segarra i el Centre Excursionista Guissonenc.

Marxes
A punt la 7a Marxa "Meridià verd a peu" - El proper dissabte 1 de maig es disputarà la 7a Marxa "Meridià verd a peu" , que per segon any formarà part del calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, sota l'organització de l'Associació Esportiva Intempèrie.
Arriba la 23a Marxa Romànica de Resistència - El proper dissabte 8 de maig tindrà lloc la 23a Marxa Romànica de Resistència, organitzada pel Centre Excursionista Navàs. Es tracta d'una nova cita en el calendari de la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
La Travessa del Montseny, escenari del Campionat de Catalunya per Entitats - El proper diumenge 16 de maig se celebrarà la 35a Travessa del Montseny, puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, que organitza  la Taula de Joves Comtal (SE). Enguany la prova serà a més el Campionat de Catalunya per Entitats.
Celebrada la Marxa d'Orientació i Regularitat de Ripoll - El Club Excursionista de Ripoll va organitzar el passat diumenge 25 d'abril la 62a edició de la Marxa d'Orientació i Regularitat, inclosa dins el calendari de la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC.
Celebrada la marxa "Pels camins dels matxos" - El passat diumenge 18 d'abril el Centre Excursionista Torelló va organitzar la novena edició de la marxa "Pels camins dels matxos", inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Celebrada la 3a Travessa Molins de Rei-Vilafranca - El Centre Excursionista Molins de Rei va organitzar el passat diumenge 11 d'abril la 3a Travessa Molins de Rei-Vilafranca, puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Raids d'esports de muntanya
Arriba el Raid Garraf - El proper dissabte 8 de maig l'Agrupació Excursionista Talaia organitzarà el Raid Garraf, la tercera prova del calendari d'enguany de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya. Els mateixos organitzadors també han preparat l'Open Raid Garraf, adreçat als que vulguin iniciar-se en l'especialitat.
Celebrada la segona edició del Raid Catalunya Central - El passat dissabte 17 d'abril  es va disputar la segona prova de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC, el Raid Catalunya Central, organitzat pel Centre Alpí Gironella i l'equip de raids 2.0 COB.
Disputat el II Open Raid "Villa de Tamarit" - El passat dissabte 10 de abril es va celebrar el II Open Raid "Villa de Tamarit", organitzat conjuntament pel Centre Excursionista de Cambrils i el Tamarite Ski-Montaña i inclòs dins el calendari d'Open Raids de la FEEC.

Escalada esportiva
Cita bloquera a La Salle - La darrera setmana d'abril tindrà lloc a les instal·lacions de La Salle (Barcelona) la segona prova de la VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc de la FEEC, el 6è Open d'Escalada de Bloc, així com el I Open Escolar d'Escalada, tots ells organitzats pel Grup Esportiu Universitari Enginyers de Telecomunicacions SE.
Èxit de participació a la primera prova de la Copa Catalana de Bloc - El passat dissabte 24 d'abril es va celebrar a l'Hospitalet de Llobregat la primera prova de la VII Copa Catalana d'Escalada de Bloc, sota l'organització del Club Muntayenc l'Hospitalet.

Agenda de competicions de la FEEC
28 i 29 d'abril / Barcelona - Bloc / Opens d'Escalada Esportiva / Club Esp. Univ. Enginyers Telecos - La Salle (SE) / www.gels.org
1 de maig / Barcelona / Copa Catalana d'Escalada de Bloc / Club Esp. Univ. Enginyers Telecos - La Salle (SE) / www.gels.org
1 de maig / 7a Marxa "Meridià verd a peu" / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Ass. Esp. Intempèrie / www.intemperie.es
2 de maig / X Cursa dels Mossos d'Esquadra Sant Amand / Copa Catalana de Curses de Muntanya / Club Excursionista de Ripoll / www.clubexcursionistaripoll.com
8 de maig / Barcelona - Dificultat / Opens d'Escalada Esportiva / Club Excursionista de Gràcia / www.cegracia.cat
8 de maig / Raid Garraf / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Excursionista Talaia / www.aetalaia.cat
8 de maig / Raid Garraf / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Excursionista Talaia / www.aetalaia.cat
8 i 9 de maig / 23a Marxa Romànica de Resistència de Navàs / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista Navàs / www.totnavas.com/cen
9 de maig / III Mitja Marató de Muntanya la Faiada / Circuit Català de Curses de Muntanya / Centre Excursionista Alta Ribagorça / www.elpontdesuert.com
15 de maig / Lleida / Copa Catalana d'Escalada de Bloc / Centre Excursionista de Lleida / www.cel.cat
16 de maig / II Cursa de Muntanya de Berga / Copa Catalana de Curses de Muntanya / Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà / www.mountainrunners.eu
16 de maig / 35a Travessa del Montseny / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Campionat de Catalunya per Entitats / Taula de Joves Comtal (SE) / www.travessa.org
16 de maig / 51a Marxa de Regularitat / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Grup Excursionista Campdevànol / www.gec-campdevanol.org
22 de maig / V Triraid Escanyabocs / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat
23 de maig / X Cursa de Muntanya de Paüls / Campionat de Catalunya individual de Curses de Muntanya / Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa / http://sites.google.com/site/cursadepauls
23 de maig / 54a Marxa d'Orientació / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses / www.uesantjoan.cat
Altres proves, curses, caminades ...
Cap de setmana de caminades - El Ripollès i la Garrotxa, escenaris de caminades populars pel proper cap de setmana de l'1 i 2 de maig.
Excursionisme prehistòric a les Gavarres i l'Ardenya - El proper diumenge 16 de maig se celebrarà l'onzena edició de l'Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya que anualment organitza el Club Alpí Palamós.


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu a internet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris