FEEC - Butlletí quinzenal núm 218



Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 218 / 12 de maig de 2010



Formació i seguretat
Nova convocatòria de cursos d'Instructor Voluntari - Seguint amb la tasca formativa, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) mitjançant l'Escola Catalana d'Alta Muntanya (ECAM), el seu òrgan docent, convoca una nova promoció d'Instructors Voluntaris d'Alpinisme, Excursionisme i Escalada.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.

Joventut
Activitats 2010 de la Comissió de Joventut de la UIAA - El proper divendres 14 de maig finalitza el termini de presentació de sol·licituds per participar a les activitats de la Comissió de Joventut de la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA) subvencionades per la FEEC.
Gorgs 2010
Gorgs 2010 estrena web - Ja està operatiu el web de Gorgs 2010, amb tota la informació d'aquesta trobada que arriba un any més de la mà de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Federació Catalana d'Espeleologia (FCE).
Centres de Tecnificació
Els joves del CTCMC participen en la II Arratzu-Urdaibai - Els nois del Centre de Tecnificació de Curses de Muntanya de Catalunya (CTCMC) van disputar el passat diumenge 2 de maig la cursa de muntanya Arratzu-Urdaibai pels voltants de la idíl·lica localitat guipuscoana d'Arratzu, dins del paratge protegit d'Urdaibai.
Jornada de portes obertes al CTEMC - Un cop acabada l'excel·lent temporada que han portat a terme els esportistes del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) i a causa de la gran demanda d'esportistes per entrar a formar-ne part, un any més el Centre ofereix la possibilitat d'assistir a una sortida de portes obertes.
Condicions de la muntanya
Natura
La UES proposa una guia de bones pràctiques ambientals per a excursionistes - La Secció de Natura de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) ha engegat una campanya per difondre les bones pràctiques ambientals per a excursionistes.
Es desequipen temporalment dues vies al Castellot de Beuda - El Cos d'Agents Rurals ha retirat de manera provisional dues vies del sector d'escalada del Castellot de Beuda, a l'Alta Garrotxa, donat que uns escaladors van detectar la presència d'un poll de gamarús (strix aluco) en un niu que es troba just al pas dels escaladors.
Regulacions de l'escalada a Sant Llorenç i a Montserrat - Amb motiu de l'inici del període de reproducció de les aus rapinyaires amenaçades en una zona de la paret de l'Aeri (Montserrat), i de que per primera vegada una parella de falcons està criant al sector de la Falconera (Sant Llorenç del Munt), temporalment no es permet l'escalada en aquests sectors d'ambdós massissos.
Projeccions i audiovisuals
Ines Papert, a Barcelona - L'alpinista alemanya Ines Papert presentarà el pròxim dijous 13 de maig Forever, un audiovisual que narra en 90 minuts la seva fabulosa trajectòria.
Torna la Setmana de Muntanyisme a Badalona - Els propers dies 25, 26, 27 i 28 de maig se celebrarà la 25a edició de la Setmana de Muntanyisme de Badalona, organitzada per l'Agrupació Excursionista Bufalà.
Cicle de projeccions a Badalona - Fins el 17 de juny el Centre Excursionista de Badalona organitza un cicle de projeccions, que s'allargarà durant cinc sessions, amb l'entrada gratuïta.
Projecció arreu de Catalunya de dos dels films premiats al Festival de Torelló - Fins a finals de juny es podran veure en diferents ciutats catalanes dues de les pel·lícules premiades en la darrera edició del Festival Caixa Sabadell de Cinema de Muntanya.
Diversos
La FEEC es mulla per l'esclerosi múltiple - El proper diumenge 16 de maig se celebrarà al Circuit de Catalunya la desena edició de "Mulla't per l'esclerosi múltiple", una cursa solidària on la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya també hi posarà el seu gra de sorra.
Tot preparat per una nova edició de la Festa de la Cançó de Muntanya - El properdiumenge 30 de maig tindrà lloc al municipi de Sarral (Conca de Barberà) la 46a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya, enguany organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore de Barcelona.
Final de la Lliga Catalana de Canicross d'enguany - Amb la disputa del Canicross de Vidreres, celebrat el passat 11 d'abril,  es va posar punt i final a la IV Lliga Catalana de Canicross 2009-2010.
Competicions oficials
Curses de muntanya
La II Cursa d'Alta Muntanya de Berga ja escalfa motors - El proper diumenge 16 de maig, l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà organitzarà la II Cursa d'Alta Muntanya de Berga, enguany la segona prova de la IX Copa Catalana (Skyrunning) de la FEEC.
La Selecció Catalana comença el seu periple per la Copa del Món de Curses de Muntanya - El proper diumenge 16 de maig s'inauguraran les Skyrunner World Series de la Federació Internacional d'Skyrunner (ISF) amb la disputa de la Marató Zegama-Aizkorri, on una vegada més hi serà present la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC, juntament amb els alguns dels millors corredors i equips del món.
Paüls, escenari del Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya individual - Eldiumenge 23 de maig la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa organitzarà la desena edició de la Cursa de Muntanya de Paüls, que enguany serà el Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya individual de la FEEC.
Comença el I Campionat de Curses Verticals de la FEEC amb la disputa de la Cara Amón - El proper dissabte 29 de maig se celebrarà la II Cursa Vertical "Cara Amón", organitzada pel Centre Excursionista de l'Alta Ribagorça i que enguany formarà part, juntament amb la Cuita el sol, del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC.
Obertes les inscripcions per la Cuita el Sol 2010 - El proper dissabte 12 de juny tindrà lloc una de les proves més esperades del calendari de curses de muntanya de la FEEC. Es tracta de la 7a edició de la Cuita el Sol, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida i que enguany formarà part del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC, juntament amb la Cara Amón (29 de maig).
Èric Díaz i Montserrat Bacardit, vencedors a la Faiada - El passat diumenge 9 de maig se va celebrar a Pont de Suert (Alta Ribagorça) la III Mitja Marató de Muntanya la Faiada, inclosa dins el Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.
Esther Hernàndez i Xavi Espiña, primers líders de la Copa Catalana de Curses de Muntanya - El passat diumenge 2 de maig es va donar el tret de sortida de la IX Copa Catalana (Skyrunning) de Curses de Muntanya de la FEEC amb la disputa de la X Cursa dels Mossos d'Esquadra - Sant Amand, organitzada pel Club Excursionista de Ripoll i la Comissaria del Cos de Mossos d'Esquadra del Ripollès.
Disputada la Cursa de Sóller amb resultats desiguals per a la Selecció Catalana - El passat diumenge 2 de maig es va disputar a Sóller (Mallorca), la primera prova de la Copa d'Espanya de Curses de Muntanya de la temporada d'enguany.

Marxes
La Travessa del Montseny, escenari del Campionat de Catalunya per Entitats - El proper diumenge 16 de maig se celebrarà la 35a Travessa del Montseny, puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, que organitza  la Taula de Joves Comtal (SE). Enguany la prova serà a més el Campionat de Catalunya per Entitats.
Torna la 51a Marxa de Regularitat de Campdevànol - El proper diumenge 16 de maigtindrà lloc la 51a Marxa de Regularitat, organitzada pel Grup Excursionista Campdevànol. La prova pertany a la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC.
S'acosta la Marxa de Resistència "7 cims" - El proper diumenge 30 de maig el Centre Excursionista del Penedès organitzarà la setena edició de la Marxa de Resistència "7 cims", inclosa, un any més, en el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Celebrada la 8a edició de la Riudoms-La Mola-Riudoms - El passat diumenge 25 d'abril es va celebrar la 8a Caminada Riudoms-la Mola-Riudoms, inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Raids d'esports de muntanya
La Seu d'Urgell acollirà el Triraid Escanyabocs - El proper dissabte 22 de maig tindrà lloc el V Triraid Escanyabocs, organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya. La prova està inclosa dins el calendari de proves Open Raids de la FEEC.
Arriba la 4a edició del Raid Infernal Garriguenc - El proper dissabte 29 de maig el Centre Excursionista Garriguenc organitzarà a la Garriga (Vallès Oriental) el IV Raid Infernal Garriguenc, enguany inclòs dins el calendari d'Open Raids de la FEEC.
El Raid Urgellistan es consolida en el calendari de la Copa Catalana - El properdissabte 5 de juny la Unió Excursionista Urgellenca organitzarà una nova edició del Raid Urgellistan, puntuable per la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC. El raid també formarà part del circuit d'Open Raids de la FEEC.
Celebrada una nova edició del Raid Garraf - Dissabte 8 de maig va tenir lloc una nova edició del Raid Garraf, inclòs dins el calendari tant de la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC com del circuit d'Open Raids.

Ral·lis d'alta muntanya
Tot preparat pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya - El properdiumenge 6 juny tindrà lloc el 4t Ral·li d'Orientació amb GPS o brúixola, organitzat pelFoment Excursionista de Barcelona, que enguany és una vegada més el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya de la FEEC.

Escalada esportiva
Tot a punt per l'Ilerbloc - El pròxim dissabte 15 de maig el Centre Excursionista de Lleida organitzarà l'Ilerbloc, la tercera prova de la Copa Catalana d'Escalada de Bloc de la FEEC d'enguany.
La Salle, epicentre de l'escalada esportiva - Entre el 28 d'abril i l'1 de maig, el Grup Esportiu Universitari Enginyers Telecos-La Salle SE va ser l'epicentre de l'escalada esportiva a casa nostra, amb la disputa de l'Open Bloc i de la segona prova de la Copa Catalana d'Escalada de Bloc de la FEEC de l'edició d'enguany.

Agenda de competicions de la FEEC
15 de maig / Lleida / Copa Catalana d'Escalada de Bloc / Centre Excursionista de Lleida /www.cel.cat
16 de maig / 35a Travessa del Montseny / Copa Catalana de Caminades de Resistència /Campionat de Catalunya per Entitats / Taula de Joves Comtal (SE) / www.travessa.org
16 de maig / II Cursa de Muntanya de Berga / Copa Catalana de Curses de Muntanya / Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà / www.mountainrunners.eu
16 de maig / 51a Marxa de Regularitat / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Grup Excursionista Campdevànol / www.gec-campdevanol.org
22 de maig / V Triraid Escanyabocs / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / www.cec.cat
23 de maig / X Cursa de Muntanya de Paüls / Campionat de Catalunya individual de Curses de Muntanya / Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa / http://sites.google.com/site/cursadepauls
23 de maig / 54a Marxa d'Orientació / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses / www.uesantjoan.cat
29 de maig / II Cara Amón / Campionat de Curses Verticals / Centre Excursionista Alta Ribagorça / www.caraamon.cat
29 de maig / Open Raid IV Infernal Raid Garriguenc / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Garriguenc / www.nonstop.cat
30 de maig / 7a Marxa de Resistencia "7 cims" / Copa Catalana de Caminades de Resistènciaa / Centre Excursionista del Penedès / www.cep.cat
5 de juny / Canet de Mar / Copa Catalana d'Escalada de Dificultat / Grup Excursionista Canet de Mar / www.venteveio.blogspot.com
5 de juny / Raid Urgellistan / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Unió Excursionista Urgellenca / www.urgellistan.cat
5 de juny / Open Raid Urgellistan / Open Raids d'Esports de Muntanya / Unió Excursionista Urgellenca / www.urgellistan.cat
6 de juny / Ral·li d'Orientació Castellar de n'Hug / Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya / Foment Excursionista de Barcelona / www.foment.cat
6 de juny / 14a Caminada Reus-Prades-Reus / Copa Catalana de Caminades de Resistènciaa / Associació Excursionista Catalunya de Reus / www.aecreus.cat
Altres proves, curses, caminades ...
Arriba la 7a Caminada Popular de Vila-seca - El proper diumenge dia 16 de maigtindrà lloc la setena edició de la Caminada Popular Vila-seca – La Pineda – Vila-seca, organitzada per la Secció Excursionista de l'Agrupació Cultural Vila-seca.
Excursionisme prehistòric a les Gavarres i l'Ardenya - El proper diumenge 16 de maig se celebrarà l'onzena edició de l'Itinerari Megalític a les Gavarres i l'Ardenya que anualment organitza el Club Alpí Palamós.
XIV Caminada Popular d'Esplugues a Collserola - El proper diumenge 30 de maig el Centre Excursionista d'Esplugues - Espluga Viva, organitzarà una caminada popular per la serra de Collserola. Una prova de caire no competitiu oberta a tothom, que té l'objectiu de donar a conèixer al caminant l'entorn d'Esplugues, concretament la serra de Collserola.


Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Federació Catalana d'Alpinisme i Escalada
Rambla, 41, pral. - 08002 Barcelona
Tel: 93 412 07 77; Fax: 93 412 63 53
Internet: www.feec.cat
e-mail: feec@feec.cat

Si preferiu no tornar a rebre notícies nostres, us agrairem que ens ho feu saber enviant un correu ainternet@feec.cat



--

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris