FEEC - Butlletí quinzenal núm. 219

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 219 / 26 de maig de 2010



FEEC

La FEEC obté la certificació de Qualitat de la Secretaria General de l'Esport - El passat dijous 20 de maig la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya va rebre, juntament amb altres nou federacions esportives catalanes, la certificació del Pla de Qualitat Esportiva impulsat per la Secretaria General de l'Esport.

Suport de la FEEC a la resolució del Parlament en defensa de l'Estatut - Un cop més la FEEC dóna el seu suport institucional en defensa de l'Estatut, i per aquesta raó s'afegeix a la resolució del Parlament de Catalunya del passat 29 d'abril.

La Caixa i la FEEC escenifiquen el seu acord de col·laboració - La seu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya va acollir el passat dijous 22 d'abril l'acte de signatura del contracte de la polissa d'assegurances entre VidaCaixa SA i la FEEC.






Formació i seguretat

Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.




100 cims
Èxit de participació en la II Trobada dels "100 Cims" - El passat diumenge 16 de maig es va celebrar a Montserrat la II Trobada dels "100 Cims", amb una notable participació tant en l'acte institucional organitzat com en les excursions programades i el posterior dinar de germanor.



Gorgs 2010

Menció Gorgs 2010. Una nova iniciativa de Gorgs - Entre les novetats que presenta l'edició de Gorgs 2010, la trobada de més rellevància a casa nostra dels amants del descens de barrancs, que de la mà de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federació Catalana d'Espeleologia, es desenvoluparà al Pont de Suert els dies 25, 26 i 27 de juny, destaca la Menció Gorgs 2010.



Centres de Tecnificació

Jornada de portes obertes al CTEMC - Un cop acabada l'excel·lent temporada que han portat a terme els esportistes del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) i a causa de la gran demanda d'esportistes per entrar a formar-ne part, un any més el Centre ofereix la possibilitat d'assistir a una sortida de portes obertes el proper 29 de maig.

El CTEMC participa en la trobada Intercentres 2010 d'esquí de muntanya - El passat cap de setmana, 15 i 16 de maig, la FEDME va organitzar a Benasc (Osca) l'habitual trobada anual dels centres de tecnificació de les diferents federacions de muntanya de tot l'Estat, amb un total de 33 participants, entre les quals hi va haver una representació dels esportistes del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) de la FEEC.

Celebrada la I Concentració Intercentres d'escalada esportiva a Benasc - El passat cap de setmana, 8 i 9 de maig va tenir lloc a Benasc (Osca) la I Concentració Intercentres dels diferents centres de tecnificació d'escalada esportiva d'Espanya, entre els quals hi va ser present una representació del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC).


Condicions de la muntanya

Alpinisme
Descens de barrancs
Escalada clàssica
Escalada esportiva
Esquí de muntanya
Senders

Zones amb regulació d'escalada
Avisos de Situació Meteorològica de Risc (Meteocat)
Butlletí de Perill d'Allaus (Institut Geològic de Catalunya)
Risc d'allaus (Val d'Aran)



Escalada

Conferència d'Armand Ballart a Sabadell - El proper dijous 27 de maig la sala d'escalada la Panxa del Bou de Sabadell acollirà, a les 21.30 h, la conferència Aventura vertical, a càrrec de l'escalador i oberturista Armand Ballart.

Celebrat el I Ral·li d'Escalada de Terradets - Amb una participació de 24 cordades, el passat dissabte 8 de maig es va celebrar el I Ral·li d'Escalada de Terradets, organitzat pel Club Esportiu Universitari Enginyers de Telecomunicacions SE, i que era la segona prova de la I Copa d'Espanya de Ral·lis d'Escalada.


Natura

Regulacions de l'escalada a Montserrat - El Patronat de la Muntanya de Montserrat informa al col·lectiu d'escaladors que hi haurà restriccions temporals en dos sectors de la muntanya amb la finalitat de la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció.

Es desequipen temporalment dues vies al Castellot de Beuda - El Cos d'Agents Rurals ha retirat de manera provisional dues vies del sector d'escalada del Castellot de Beuda, a l'Alta Garrotxa, donat que uns escaladors van detectar la presència d'un poll de gamarús (strix aluco) en un niu que es troba just al pas dels escaladors.

Regulacions de l'escalada a Sant Llorenç i a Montserrat - Amb motiu de l'inici del període de reproducció de les aus rapinyaires amenaçades en una zona de la paret de l'Aeri (Montserrat), i de que per primera vegada una parella de falcons està criant al sector de la Falconera (Sant Llorenç del Munt), temporalment no es permet l'escalada en aquests sectors d'ambdós massissos.






Cultura

Tot preparat per una nova edició de la Festa de la Cançó de Muntanya - El proper diumenge 30 de maig tindrà lloc al municipi de Sarral (Conca de Barberà) la 46a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya, enguany organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore de Barcelona.

Cicle de projeccions a Badalona - Fins el 17 de juny el Centre Excursionista de Badalona organitza un cicle de projeccions, que s'allargarà durant cinc sessions, amb l'entrada gratuïta.

Projecció arreu de Catalunya de dos dels films premiats al Festival de Torelló - Fins a finals de juny es podran veure en diferents ciutats catalanes dues de les pel·lícules premiades en la darrera edició del Festival Caixa Sabadell de Cinema de Muntanya.

Diversos

Albert Bosch aconsegueix el repte dels "7 Cims" - L'alpinista català Albert Bosch ha assolit el dilluns 17 de maig el cim culminant de la Terra, l'Everest (8.848 m).

Jordi Quera, nou president de Mountain Wilderness International - El passat cap de setmana, 8 i 9 de maig, se celebrà l'Assemblea General Ordinària de Mountain Wilderness International a la vila alpina de Finaut (Suïssa), amb la presència de les delegacions nacionals d'Alemanya, Catalunya, la Confederació Helvètica, Eslovènia, Espanya, França, Itàlia i Pakistan.

La UEC d'Olesa, la d'Horta i la de Mataró celebren el seu 75è aniversari - Les entitats excursionistes de la Unió Excursionista de Catalunya d'Olesa, d'Horta i de Mataró, fundades el 1935, celebren enguany les seves noces de platí.




Competicions oficials

Curses de muntanya

Comença el I Campionat de Curses Verticals de la FEEC amb la disputa de la Cara Amón - El proper dissabte 29 de maig se celebrarà la II Cursa Vertical "Cara Amón", organitzada pel Centre Excursionista de l'Alta Ribagorça i que enguany formarà part, juntament amb la Cuita el sol, del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC.

Obertes les inscripcions per la Cuita el Sol 2010 - El proper dissabte 12 de juny tindrà lloc una de les proves més esperades del calendari de curses de muntanya de la FEEC. Es tracta de la 7a edició de la Cuita el Sol, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida i que enguany formarà part del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC, juntament amb la Cara Amón (29 de maig).

Torna la cursa del Pedraforca - El proper diumenge 20 de juny l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà organitzarà la V Cursa Pedraforca – Saldes, puntuable per la Copa Catalana (Skyrunning) de la FEEC.

Just Sociats i Esther Hernàndez, campions de Catalunya de curses de muntanya - El passat diumenge 23 de maig es va disputar a Paüls (Baix Ebre) el Campionat de Catalunya de Curses de Muntanya Individual de la FEEC, organitzat enguany per la Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa.

Pau Bartoló i Núria Picas, vencedors a Berga - El passat diumenge 16 de maig l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà va organitzar la II Cursa de Muntanya de Berga, la segona prova de la IX Copa Catalana (Skyrunning) de la FEEC.

Kílian Jornet i Emanuela Brizio imposen la seva llei a Zegama - El passat diumenge 19 de maig es van inaugurar les Skyrunner World Series de la Federació Internacional d'Skyrunner (ISF) amb la disputa de la Marató Zegama-Aizkorri, amb la presència, un any més, d'una nodrida representació de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC.




Raquetes de neu

Camprodon acollirà la festa de tancament d'una nova temporada de raquetes de neu - El proper cap de setmana, dies 29 i 30 de maig Camprodon acollirà la festa de cloenda de la present temporada de les proves de raquetes de neu que la FEEC anualment organitza, tant el Circuit Català com la Copa Catalana de Raquetes de Neu.



Marxes

S'acosta la Marxa de Resistència "7 cims" - El proper diumenge 30 de maig el Centre Excursionista del Penedès organitzarà la setena edició de la Marxa de Resistència "7 cims", inclosa, un any més, en el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

S'acosta la Reus-Prades-Reus - El proper diumenge 6 de juny se celebrarà una nova prova del calendari de la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, la XIV Caminada Reus-Prades-Reus, organitzada per l'Associació Excursionista Catalunya de Reus.

Arriba una nova edició de la Gràcia-Montserrat - El periple primaveral de la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC no s'atura. D'aquesta manera, el proper dissabte 12 de juny s'iniciarà la 23a edició de la Marxa Gràcia-Montserrat, organitzada per la Unió Excursionista Catalunya de Gràcia.

S'apropa la Montserrat-Reus - Els propers dies 19 i 20 de juny se celebrarà la XXI Marxa Montserrat-Reus, organitzada per la Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis, i que serà puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Celebrada la Marxa d'Orientació i Regularitat de Sant Joan - La Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses va organitzar el passat diumenge 23 de maig la 54a edició de la Marxa d'Orientació i Regularitat, inclosa dins el calendari de la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC.

Celebrada la 35a edició de la Travessa del Montseny - El passat diumenge 16 de maig, la Secció de Muntanya de la Taula de Joves Comtal va celebrar la XXXV edició de Travessa del Montseny, que enguany va ser el Campionat de Catalunya per Entitats de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.



Ral·lis d'alta muntanya

Tot preparat pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya - El proper diumenge 6 juny tindrà lloc el 4t Ral·li d'Orientació amb GPS o brúixola, organitzat pel Foment Excursionista de Barcelona, que enguany és una vegada més el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya de la FEEC.

Raids d'esports de muntanya

Arriba la 4a edició del Raid Infernal Garriguenc - El proper dissabte 29 de maig el Centre Excursionista Garriguenc organitzarà a la Garriga (Vallès Oriental) el IV Raid Infernal Garriguenc, enguany inclòs dins el calendari d'Open Raids de la FEEC.

El Raid Urgellistan es consolida en el calendari de la Copa Catalana - El proper dissabte 5 de juny la Unió Excursionista Urgellenca organitzarà una nova edició del Raid Urgellistan, puntuable per la Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC. El raid també formarà part del circuit d'Open Raids de la FEEC.




Escalada esportiva

Tot a punt pel I Open de Velocitat d'Escalada - El proper dissabte 12 de juny el Centre Muntanyenc Sant Llorenç organitzarà el I Open de Velocitat d'Escalada Esportiva, inclòs dins el calendari d'Opens d'Escalada Esportiva de la FEEC.

Notable alt per la Selecció Catalana d'Escalada Esportiva a Valladolid - El passat cap de setmana, 22 i 23 de maig, es va celebrar a Valladolid la primera prova de la Copa d'Espanya d'Escalada de Dificultat, amb una nodrida representació de la Selecció Catalana d'Escalada Esportiva, entre la destacà la figura de Ramon Julián, que es va endur la victòria en la categoria absoluta.

Celebrada a Lleida la tercera prova de la Copa Catalana de Bloc - El passat dissabte 15 de maig es va celebrar el II Premi Ciutat de Lleida d'Escalada en Bloc dins del marc d'Ilerbloc. L'esdeveniment esportiu, organitzat pel Centre Excursionista de Lleida i el rocòdrom Holding, va ser la tercera prova de la Copa Catalana d'Escalada de Bloc de la FEEC.

Agenda de competicions de la FEEC

29 de maig / II Cara Amón / Campionat de Curses Verticals / Centre Excursionista Alta Ribagorça / http://www.caraamon.cat/

29 de maig / Open Raid IV Infernal Raid Garriguenc / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Garriguenc / http://www.nonstop.cat/

30 de maig / 7a Marxa de Resistencia "7 cims" / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Centre Excursionista del Penedès / http://www.cep.cat/

5 de juny / Raid Urgellistan / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Unió Excursionista Urgellenca / http://www.urgellistan.cat/

5 de juny/ Open Raid Urgellistan / Open Raids d'Esports de Muntanya / Unió Excursionista Urgellenca / http://www.urgellistan.cat/

6 de juny ⁄ Ral·li d'Orientació Castellar de n'Hug ⁄ Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya⁄ Foment Excursionista de Barcelona ⁄ http://www.foment.cat/

6 de juny / 14a Caminada Reus-Prades-Reus / Copa Catalana de Caminades de Resistènciaa / Associació Excursionista Catalunya de Reus / http://www.aecreus.cat/

12 de juny / I Open de Velocitat / Opens d'Escalada Esportiva / Centre Muntanyenc Sant Llorenç / http://www.venteveio.blogspot.com/

12 de juny / Open Raid X-Race / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Cultural Vila-seca (SE) / http://www.naturetime.es/

12 i 13 de juny / 23a Marxa Gràcia-Montserrat / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Unió Excursionista Catalunya Gràcia / http://www.uecgracia.cat/

13 de juny / VIII Raid WIAR (Women Internacional Adventure Race) / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya / http://www.cec.cat/

19 de juny / 4a Marxa Cap de Rec / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club Muntanyenc Sant Cugat / http://capderec.wordpress.com/

19 de juny / Manresa / Copa Catalana d'Escalada de Dificultat / Club Muntanyenc Sant Cugat / http://www.cecb.cat/

19 de juny / III Open Raid Maresme / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Científico-Excursionista de Mataró / http://agrupe.blogspot.com/

19 i 20 de juny / 21a Marxa Montserrat-Reus / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club de Futbol Reddis (SE) / http://www.secfreddis.org/

20 de juny / V Cursa Pedraforca - Saldes / Copa Catalana de Curses de Muntanya / Campionat de Catalunya Sub-23 / Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà / http://www.mountainrunners.eu/



Altres proves, curses, caminades ...

S'apropa la II Cursa de Muntanya Vall de Lillet - El proper diumenge 30 de maig, i per segon any, l'Associació Excursionista Lillet i l'Ajuntament de la Pobla de Lillet organitzaran la Cursa de Muntanya Vall de Lillet, una mitja marató de muntanya que s'endinsa en la serra de Catllaràs (alt Berguedà).

XIV Caminada Popular d'Esplugues a Collserola - El proper diumenge 30 de maig el Centre Excursionista d'Esplugues - Espluga Viva, organitzarà una caminada popular per la serra de Collserola. Una prova de caire no competitiu oberta a tothom, que té l'objectiu de donar a conèixer al caminant l'entorn d'Esplugues, concretament la serra de Collserola.

Tot preparat per la II Marxa Popular de les Valls d'Àneu - L'Espot Esquí Club Valls d'Àneu organitzarà el proper diumenge 13 de juny la II Marxa Popular de les Valls d'Àneu.

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris