FEEC Butlletí quinzenal núm. 220



Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 220 / 9 de juny de 2010


FEEC
Transglobal, agència oficial de viatges de la FEEC - El passat dimarts 1 de juny, a la seu de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, es va formalitzar la signatura de l'acord de patrocini entre l'agència de viatges TRANSGLOBAL i la FEEC.
Posicionament de la FEEC respecte l'ampliació d'Aigüestortes - El Departament de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya està elaborant el projecte d'ampliació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
I Jornada de Lideratge Esportiu Femení - La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) organitza el proper dimecres 16 de juny la I Jornada de Lideratge Esportiu Femení, que tindrà lloc al Museu i Centre d'Estudis de l'Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona.
Nous decrets de les entitats esportives de Catalunya - El passat dimecres 2 de juny entrà en vigor el Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya.
Formació i seguretat
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Estades d'estiu de la FEEC
Estades d'Iniciació a l'Escalada i l'Alta Muntanya - La FEEC organitza del 28 de juny al 4 de juliol les "V Estades d'Iniciació a l'Escalada i l'Alta Muntanya", que tindran lloc als Pirineus Centrals - DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 11 DE JUNY.
XIV Estades d'estiu per a joves alpinistes de la FEEC - La FEEC organitzarà del 24 al 31 de juliol les XIV Estades d'Estiu per a Joves Alpinistes de la FEEC, que tindran lloc a Ailefroide (massís dels Écrins, França).
Centres de Tecnificació
El CTEMC tanca una temporada esplèndida a la Cerdanya - El cap de setmana del 29 i 30 de maig van tenir lloc a la Cerdanya dues activitats del Centre de Tecnificació d'Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC).
El CTEEC torna a Oloron-Sainte-Marie - El passat cap de setmana, 29 i 30 de maig, el grup del Centre de Tecnificació d'Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) es va desplaçar novament a Oloron-Sainte-Marie (França) amb motiu de la 5a concentració de la temporada d'enguany.
Cultura
La FEEC i Vèrtex presents al Quiosc.cat de Mataró - Del 10 al 13 de juny l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), de la qual la revista Vèrtex és membre, organitza a Mataró una nova edició del Quiosc.cat, la mostra itinerant de revistes en català.
Festival de produccions audiovisuals esportives a Barcelona - Del 10 al 12 de juny Barcelona celebrarà la primera edició del Barcelona International FICTS Festival (BCN Sports Film), una mostra internacional de produccions audiovisuals relacionades amb el món de l'esport i els seus valors.
Tot a punt per a la 4a edició de PICURT - Entre el 22 al 26 de juny tindrà lloc al poble d'Artedó (Alt Urgell), la 4a edició de PICURT, una mostra de temàtica muntanyenca, organitzada per l'associació Cultura i Entorn del Pirineu (CEP).
Celebrada la 25a Setmana de Muntanyisme de Badalona - L'Agrupació Excursionista Bufalà va celebrar entre el 25 i el 28 de maig la 25a Setmana de Muntanyisme de Badalona, al teatre Zorrilla de Badalona.
Sarral es bolca amb la Festa de la Cançó de Muntanya - El diumenge 30 de maig es va celebrar  a la vila de Sarral (Conca de Barberà) la 46a Festa de la Cançó de Muntanya, enguany organitzada per l'Associació Excursionista d'Etnografia i Folklore de Barcelona.
Diversos
Salut i seguretat a la muntanya - El proper dijous 10 de juny a les 18 h tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'Hospital General de Catalunya (Sant Cugat) la taula rodona "Salut i Seguretat a la Muntanya", organitzada per Capio-Hospital General de Catalunya i la FEDME.
La UEC de Mataró compleix 75 anys - El proper divendres 11 de juny tindrà lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Mataró, a les 19 h, un acte insitucional per commemorar el 75è aniversari de la Unió Excursionista Catalunya de Mataró.
Entrevista a Alex Huber - Costa trobar un escalador capaç de "triomfar" en totes les facetes de l'alpinisme i de mantenir durant molts anys un nivell d'exigència màxim. Tampoc no és fàcil ser un alpinista professional i saber divulgar les ascensions en forma de conferències i llibres d'alta qualitat. Realment hi ha moltes coses que costen en aquest món. Una d'elles és ser com l'Alex Huber.
Presentat el Diccionari general de l'esport - El Centre de Terminologia TERMCAT, centre que vetlla pel desenvolupament i la integració de la terminologia catalana en els sectors especialitzats, va presentar el passat dijous 3 de juny el Diccionari general de l'esport.
Celebrat el Campament General Infantil a Erols - El cap de setmana del 8 i 9 de maig es va celebrar al refugi d'Erols (Berguedà), el 41è Campament General Infantil, que va coincidir amb la 16a Trobada de Grups Infantils i Juvenils de les entitats excursionistes del Moviment Azimut, amb la participació de 263 joves de 9 entitats diferents.
Competicions oficials
Curses de muntanya
Tot a punt per la Cuita el Sol 2010 - El proper dissabte 12 de juny tindrà lloc una de les proves més esperades del calendari de curses de muntanya de la FEEC. Es tracta de la 7a edició de la Cuita el Sol, organitzada pel Centre Excursionista de Lleida i que enguany formarà part del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC, juntament amb la Cara Amón (29 de maig).
Torna la cursa del Pedraforca - El proper diumenge 20 de juny l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà organitzarà la V Cursa Pedraforca – Saldes, puntuable per la Copa Catalana (Skyrunning) de la FEEC.
Obertes les inscripcions per la Burriac ATAC! - El proper dissabte 4 de setembre se celebrarà la sisena edició de la cursa de muntanya Burriac ATAC!, organitzada pel Centre Excursionista de Vilassar de Mar, i inclosa dins el calendari del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.
La Cursa de Muntanya Castell de Burriac, seu del III Campionat de Catalunya per equips - Coincidint amb la disputa el 14 de novembre de la VIII Cursa de Muntanya Castell de Burriac "Memorial Pere Asturiano", darrera cursa del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha arribat a un acord amb el Grup de Muntanya Argentona perquè la prova que anualment organitza aquesta entitat sigui enguany el III Campionat de Catalunya per equips de curses de muntanya.
Magnífic paper de la Selecció Catalana al Campionat d'Espanya de Curses de Muntanya - Amb una nodrida representació de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, el diumenge 30 de maig es va disputar el Campionat d'Espanya de Curses de Muntanya, enguany emmarcat en la Puyada a Oturia (Sabiñánigo, Osca).
Èxit de participació en l'inici del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC - El dissabte 29 de maig es va donar el tret de sortida del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC amb la disputa de la II Cara Amón, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça i patrocinada per l'Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica.

Marxes
Arriba una nova edició de la Gràcia-Montserrat - El periple primaveral de la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC no s'atura. D'aquesta manera, el proper dissabte 12 de juny s'iniciarà la 23a edició de la Marxa Gràcia-Montserrat, organitzada per la Unió Excursionista Catalunya de Gràcia.
Tot a punt per a la IV Marxa de Cap de Rec - La Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC té una nova cita el dissabte 19 de juny, data de la celebració de la IV Marxa Cap de Rec, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat.
S'apropa la Montserrat-Reus, enguany la darrera edició - Els propers dies 19 i 20 de juny se celebrarà la XXI Marxa Montserrat-Reus, organitzada per la Secció Excursionista del Club de Futbol Reddis, i que serà puntuable per la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Celebrada la marxa de resistència "7 cims" - Puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC, el passat 30 de maig es va disputar la 7a marxa de resistència "7 cims" organitzada pel Centre Excursionista del Penedès.
Celebrada la 7a edició del "Meridià verd a peu" - El passat dissabte 1 de maig es va celebrar la 7a Marxa "Meridià verd a peu", organitzada per l'Associació Esportiva Intempèrie, inclosa dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Raids d'esports de muntanya
Arriba l'Open X-Race de l'Hospitalet de l'Infant - El proper dissabte 12 de juny l'Agrupació Cultural Vila-seca (SE) organitzarà l'Open X-Race de l'Hospitalet de l'Infant, inclòs dins el calendari d'Open Raids de la FEEC.
Tot a punt pel III Open Raid del Maresme - El proper dissabte 19 de juny tindrà lloc el III Open Raid del Maresme "Trofeu Ciutat de Mataró", organitzat per l'Agrupació Científico-Excursionsta de Mataró i inclòs dins el calendari d'Open Raids de la FEEC.

Escalada esportiva
Tot a punt pel I Open de Velocitat d'Escalada - El proper dissabte 12 de juny el Centre Muntanyenc Sant Llorenç organitzarà el I Open de Velocitat d'Escalada Esportiva, inclòs dins el calendari d'Opens d'Escalada Esportiva de la FEEC.
Manresa, primera cita de la XX Copa Catalana d'Escalada de Dificultat -El Centre Excursionista Comarca de Bages organitzarà a Manresa, el proper dissabte 19 de juny, la primera prova de la Copa Catalana d'Escalada de Dificultat de la FEEC d'enguany.

Ral·lis d'alta muntanya
Tot preparat pel Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya - El proper diumenge 6 juny tindrà lloc el 4t Ral·li d'Orientació amb GPS o brúixola, organitzat pel Foment Excursionista de Barcelona, que enguany és una vegada més el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya de la FEEC.

Raquetes de neu
Celebrada a Camprodon la festa de cloenda de la temporada d'enguany de raquetes de neu - El passat cap de setmana, 29 i 30 de maig es va celebrar a Camprodon la festa de cloenda de la present temporada de les proves de raquetes de neu que la FEEC anualment organitza, tant el Circuit Català com la Copa Catalana.
Altres proves, curses, caminades ...
S'apropa la 9a Caminada Hospitalet-Montserrat - El Club Muntanyenc L'Hospitalet organitza la 9a Caminada Hospitalet-Montserrat el cap de setmana del 12 i 13 de juny.
Arriba una nova edició del Raid Pla - El Grup Excursionista Serralada de Mollerussa organitzarà el proper diumenge 13 de juny la 4a edició del Raid Pla.
XIII Caminada Popular de la Pobla de Lillet -El proper diumenge 13 de juny l'Associació Excursionista Lillet juntament amb l'Ajuntament de la Pobla de Lillet organitzaran la tradicional caminada popular anual, de caire no competitiu i oberta a tothom.
Tot preparat per la II Marxa Popular de les Valls d'Àneu - L'Espot Esquí Club Valls d'Àneu organitzarà el proper diumenge 13 de juny la II Marxa Popular de les Valls d'Àneu.
Tot a punt pel Campionat de Duatlons d'Alta Muntanya - El proper diumenge 4 de juliol es donarà el tret de sortida del Campionat de Duatlons d'Alta Muntanya amb la disputa de la Duatló d'Espot, al Pallars Sobirà.
Pau Bartoló i Anna Quintana, vencedors de la II Cursa de Muntanya de la Vall de Lillet -El passat diumenge 30 de maig se va celebrar a la Pobla de Lillet (Berguedà) la II Cursa de Muntanya de la Vall de Lillet, organitzada per l'Associació Excursionista Lillet, amb una bona participació de corredors vinguts d'arreu del territori català.
Agenda de competicions de la FEEC
12 de juny / VII Cuita el Sol / Campionat de Curses Verticals / Centre Excursionista Lleida
12 de juny / I Open de Velocitat / Opens d'Escalada Esportiva / Centre Muntanyenc Sant Llorenç
12 de juny / Open Raid X-Race / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Cultural Vila-seca (SE)
12 i 13 de juny / 23a Marxa Gràcia-Montserrat / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Unió Excursionista Catalunya Gràcia
19 de juny / 4a Marxa Cap de Rec / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club Muntanyenc Sant Cugat
19 de juny / Manresa / Copa Catalana d'Escalada de Dificultat / Club Muntanyenc Sant Cugat
19 de juny / III Open Raid Maresme / Open Raids d'Esports de Muntanya / Agrupació Científico-Excursionista de Mataró
19 i 20 de juny / 21a Marxa Montserrat-Reus / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Club de Futbol Reddis (SE)
20 de juny / V Cursa Pedraforca - Saldes / Copa Catalana de Curses de Muntanya / Campionat de Catalunya Sub-23 / Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà
26 de juny / Raid Popular Cambrils / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Cambrils
3 de juliol / Terrassa - Open de Bloc / Opens d'Escalada Esportiva / Centre Muntanyenc Sant Llorenç
3 de juliol / Raid del Segre / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Club Escalada i Muntanya Pardinyes
3 de juliol / 9a Marxa Nocturna / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Club Centre Excursionista d'Avinyó
3 de juliol / Open Raid del Segre / Open Raids d'Esports de Muntanya / Club Escalada i Muntanya Pardinyes
3 de juliol / VIII Raid WIAR (Women Internacional Adventure Race) / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya
3 i 4 de juliol / 20a Travessa Núria-Queralt / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Associació de Muntanyencs Berguedans

powered by phplist v 2.10.10, © tincan ltd

Comentaris