FEEC - Butlletí quinzenal núm. 221

Butlletí quinzenal de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya - www.feec.cat
número 221 / 23 de juny de 2010


FEEC
Sessió informativa a la FEEC - Arran de la recent entrada en vigor dels nous decrets de les entitats esportives de Catalunya, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya ha convocat a les entitats excursionistes que la integren a una sessió informativa el proper dijous 1 de juliol a les 19.30 h.
Nova pòlissa pels assegurats sub-14 i sub-17 - Des del passat 15 de juny, un cop vençuda la pòlissa subscrita amb Mapfre, la UFEC ha arribat a un acord amb la companyia Aliança per tal de mantenir les cobertures dels titulars de les modalitats sub-14 i sub-17.
Lliurats els Premis ARC 2009 amb una nodrida presència d'esportistes de la FEEC - El passat dijous 10 de juny, al Palau de Pedralbes (Barcelona), es realitzà l'entrega dels Premis ARC 2009, els premis d'Alt Rendiment Català que s'atorguen als esportistes i entrenadors catalans que van assolir una medalla en els Campionats del Món i d'Europa absoluts celebrats durant el 2009.
Posicionament de la UIAA respecte les restriccions de l'edat a l'Everest - Després de l'anunci de les autoritats xineses, que recentment van anunciar que deixarien d'expedir permisos d'ascensió a l'Everest (8.848 m), tant pels menors de 18 anys com pels majors de 60 anys, la Unió Internacional d'Associacions d'Alpinisme (UIAA), de la qual la FEEC n'és membre, ha emès un comunicat on expressa la seva opinió al respecte de la decisió xinesa.
Gorgs 2010
Tot a punt per Gorgs 2010 - Entre el 25 i el 27 de juny es desenvoluparà a Pont de Suert (Alta Ribagorça) la setena edició de Gorgs, que una vegada més arriba de la mà de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i de la Federació Catalana d'Espeleologia (FCE).
Entitats
40è aniversari del Club Centre Excursionista d'Avinyó - El Club Centre Excursionista d'Avinyó (CEA) enguany compleix 40 anys. Amb motiu de l'efemèride, aquesta entitat del Bages ha preparat una sèrie d'actes que es van iniciar el passat 19 de juny.
La UEC de Mataró compleix 75 anys - Amb motiu d'aquesta aniversari, l'entitat mataronina ha preparat una sèrie d'actes fins a finals d'any i que es van iniciar el passat 11 de juny.
Estades d'estiu de la FEEC
XIV Estades d'estiu per a joves alpinistes de la FEEC - La FEEC organitzarà del 24 al 31 de juliol les XIV Estades d'Estiu per a Joves Alpinistes de la FEEC, que tindran lloc a Ailefroide (massís dels Écrins, França) - DATA LÍMIT D'INSCRIPCIÓ: 2 DE JULIOL
Formació i seguretat
Despreniments al sector de la Font Freda de Gelida - El passat dissabte 19 de juny el despreniment d'unes plaques al sector de la Font Freda (Gelida, Baix Llobregat) va causar ferides a una escaladora que es trobava a peu de via. Per aquesta raó es recomana evitar l'escalada a les vies de la part central d'aquest sector, justament on es troben les vies de cinquè i sisè grau.
Campanya INFOCAT 2010 - Coincidint amb l'època de màxim risc d'incendis forestals, la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya fa públiques un seguit de mesures de prevenció destinades a conscienciar a la població dels perills que comporta el foc forestal, i fer arribar els missatges de seguretat i autoprotecció davant els incendis forestals.
Cursos de promoció subvencionats per la FEEC - Alpinisme, escalada en roca, orientació, progressió per crestes, etc.
Condicions de la muntanya
Senders
Finalitza la moratòria de l'Àrea de Senders de la FEEC - Un cop assolit l'objectiu de la redacció del nou Reglament d'Homologació de Senders, que s'ha treballat conjuntament amb els representants de senders de les vegueries, i aprovat per la Junta Directiva de la FEEC, des de l'Àrea de Senders s'ha pres la decisió de donar per acabada la moratòria que s'havia establert.
Canvis en el traçat del GR-97 - Degut a les obres del Quart Cinturó entre el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, el traçat del GR-97 entre Abrera i Viladecavalls, ha quedat molt afectat, tot i que es pot seguir per un recorregut provisional.
Natura
Regulacions de l'escalada al Castellot de Beuda - Les dues vies d'escalada de la paret central del Castellot de Beuda (Alta Garrotxa) que van ser desequipades el passat mes d'abril de manera temporal per part dels agents rurals seguiran desequipades unes setmanes més.
Restriccions temporals a Santa Linya - El Servei d'Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya informa que des del 14 de juny fins el 31 de juliol (com a mínim), es realitzaran excavacions arqueològiques a la Cova de Santa Linya (Noguera) i, per tant, no es permet la pràctica de l'escalada durant aquest període.
Regulacions de l'escalada a Montserrat - El Patronat de la Muntanya de Montserrat informa al col·lectiu d'escaladors que hi haurà restriccions temporals en dos sectors de la muntanya amb la finalitat de la conservació de la fauna amenaçada i després de constatar l'inici de la seva reproducció.
Regulacions de l'escalada a Sant Llorenç i a Montserrat - Amb motiu de l'inici del període de reproducció de les aus rapinyaires amenaçades en una zona de la paret de l'Aeri (Montserrat), i de que per primera vegada una parella de falcons està criant al sector de la Falconera (Sant Llorenç del Munt), temporalment no es permet l'escalada en aquests sectors d'ambdós massissos.
Cultura
Projeccions a la Fresca a l'Esquirol - El Centre Excursionista l'Esquirol ha preparat un cicle de projeccions audiovisuals a la fresca i que a través de quatre sessions s'allargarà fins el 3 de juliol.
Arriba la 24a edició de les "Diapositives a la Fresca" - La Unió Excursionista de Catalunya de la Vall del Tenes organitza un any més, fins el 15 de juliol, un cicle de quatre projeccions de diapositives titulat "Diapositives a la Fresca".
L'AEG presenta el VI Concurs Fotogràfic La Muntanya - L'Agrupació Excursionista de Granollers ja ho té tot a punt per començar a rebre les fotografies dels participants del VI Concurs Fotogràfic de Muntanya que anualment organitza l'entitat vallesana amb el suport de Unnim ObraSocial.
El Premi Vèrtex arriba a l'onzena edició - Un any més arriba una nova edició del Premi Vèrtex, convocat des de l'any 2000 per la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya amb la col·laboració de Cossetània Edicions.
Diversos
El rocòdrom de la FEEC s'omple de canalla al Quiosc.cat de Mataró - Del 10 al 13 de juny el centre de Mataró va acollir el Quiosc.cat de l'APPEC, que en aquesta ocasió va comptar amb la col·laboració de la FEEC i de la revista Vèrtex.
Competicions oficials
Curses de muntanya
Notable presència de corredors catalans als Campionats del Món d'Skyrunning - La FEDME ha fet pública la llista d'esportistes convocats per disputar els Campionats del Món d'Skyrunning de la ISF, que se celebraran a Itàlia el 16 de juliol (Quilòmetre Vertical de Canazei) i 25 de juliol (Giir de Mont Sky Marathon de Premana).
Obertes les inscripcions per la Burriac ATAC! - El proper dissabte 4 de setembre se celebrarà la sisena edició de la cursa de muntanya Burriac ATAC!, organitzada pel Centre Excursionista de Vilassar de Mar, i inclosa dins el calendari del VIII Circuit Català de Curses de Muntanya de la FEEC.
Just Sociats i Núria Picas, vencedors al Pedraforca - El passat diumenge 20 de juny l'Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà va organitzar la V Cursa del Pedraforca, puntuable per la Copa Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC. A la vegada, la cursa també va ser el I Campionat de Catalunya Sub-23.
Mònica Ardid i Jessed Hernàndez, campions d'Espanya de curses verticals - El passat diumenge 20 de juny es va celebrar el Campionat d'Espanya de Curses Verticals amb la disputa del Quilòmetre Vertical de Peñalara (a la serra de Guadarrama, Segovia) amb un domini gairebé absolut dels corredors catalans.
La Selecció Catalana obté un bon botí a Portugal - La Selecció Catalana de Curses de Muntanya es va desplaçar a Portugal per participar el diumenge 13 de juny al Circuito dos 3 Cântaros, la tercera prova de la temporada d'enguany del circuit de Trials de la Copa del Món de Curses de Muntanya de la ISF.
El Monteixo es torna a deixar conquerir - El passat dissabte 12 de juny el Centre Excursionista de Lleida, juntament amb l'EMD d'Àreu i l'Ajuntament d'Alins van organitzar la VII Cuita al Sol, cursa que va tancar el I Campionat de Curses Verticals de la FEEC.
Cursa caòtica a Andorra - El diumenge 6 de juny va tenir lloc a Andorra la Travessa de Canillo SkyRace, segona cursa de muntanya puntuable per l'Skyrunner World Series Trials de la ISF, amb la participació de tres corredors de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya de la FEEC.

Marxes
S'acosta la IX Marxa Nocturna d'Avinyó - El proper dissabte 3 de juliol el Club Centre Excursionista Avinyó organitzarà la IX Marxa Nocturna de Regularitat, puntuable per la XII Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades de la FEEC.
Arriba una nova edició de la Núria-Queralt - Els propers dies 3 i 4 de juliol tindrà lloc la XX Travessa Núria-Queralt, una prova organitzada per l'Associació de Muntanyencs Berguedans i puntuable per la XIII Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.
Celebrada la IV Marxa Cap de Rec - El passat dissabte 19 de juny es va celebrar la IV Marxa Cap de Rec, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat i inclosa un any més dins el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC.

Raids d'esports de muntanya
Arriba la primera edició del Raid del Segre - El Club d'Escalada i Muntanya Pardinyes organitzarà el cap de setmana del 3 i el 4 de juliol el I Raid del Segre, integrat dins el calendari de la VII Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya de la FEEC.

Escalada esportiva
Terrassa acollirà el III Open d'Escalada de Bloc - El proper dissabte 3 de juliol el Centre Muntanyenc Sant Llorenç de Terrassa organitzarà el III Open d'Escalada de Bloc, integrat dins el calendari d'Opens d'Escalada Esportiva de la FEEC.
Notable alt dels joves escaladors a Bilbao - El passat cap de setmana, 12 i 13 de juny es va celebrar a Bilbao la segona prova de la Copa d'Espanya d'Escalada de Dificultat de la FEDME, amb molt bons resultats pels joves escaladors de la Selecció Catalana en les categories inferiors.

Ral·lis d'alta muntanya
Celebrat el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya - El passat diumenge 6 de juny es disputà el IV Ral·li FEB d'Orientació, memorial "Antoni Peris", organitzat pel Foment Excursionista de Barcelona, que enguany va ser el Campionat de Catalunya de Ral·lis d'Alta Muntanya de la FEEC.

Altres proves, curses, caminades ...
Tot a punt pel Campionat de Duatlons d'Alta Muntanya - El proper diumenge 4 de juliol es donarà el tret de sortida del Campionat de Duatlons d'Alta Muntanya amb la disputa de la Duatló d'Espot, al Pallars Sobirà.
Arriba el I Trail de l'Emmona - El cap de setmana del 24 i 25 de juliol se celebrarà el primer "Trail de l'Emmona, rere l'ombra del Comte", organitzat per la Unió Excursionista Sant Joan de les Abadesses.

Agenda de competicions de la FEEC
26 de juny / Raid Popular Cambrils / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista Cambrils
3 de juliol / Terrassa - Open de Bloc / Opens d'Escalada Esportiva / Centre Muntanyenc Sant Llorenç
3 de juliol / Raid del Segre / Copa Catalana de Raids d'Esports de Muntanya / Club Escalada i Muntanya Pardinyes
3 de juliol / 9a Marxa Nocturna / Copa Catalana de Marxes Tècniques Regulades / Club Centre Excursionista d'Avinyó
3 de juliol / Open Raid del Segre / Open Raids d'Esports de Muntanya / Club Escalada i Muntanya Pardinyes
3 de juliol / VIII Raid WIAR (Women Internacional Adventure Race) / Open Raids d'Esports de Muntanya / Centre Excursionista de Catalunya
3 i 4 de juliol / 20a Travessa Núria-Queralt / Copa Catalana de Caminades de Resistència / Associació de Muntanyencs Berguedans
24 de juliol / Sabadell / Copa Catalana d'Escalada de Dificultat / Unió Excursionista de Sabadell

Comentaris