Volta per les Canals de Catllarí

NOU ITINERARI PER L'ALT BERGUEDÀ

Es tracta del Camí de les Canals de Catllarí, una nova proposta de ruta de senderisme que trobareu descrita a l'apartat d'itineraris recomanats.
Es un itinerari de 16,5 Km amb un desnivell acumulat de poc més de 1000 metres i que es fa en una jornada. Recorre la zona dels Rasos de Peguera i les Canals de Catllarí en els municipis de Castellar del Riu i Montmajor.

L’any 1908, es va fer la primera sortida als Rasos de Peguera per provar un nou esport: l’esquí. Per donar servei a la creixent popularitat d’aquest esport, l’any 1933 es va construir el refugi dels Rasos de Peguera seguint l’arquitectura alpina de l’època. En aquells temps, els accessos eren molt més difícils que ara. En cotxe, només es podia arribar fins a Campllong i, a partir d’allà, s’havia de pujar a peu o amb mula. La carretera actual es va construir als anys 70, en el mateix moment en què es va fer l’estació d’esquí, destinada a un públic eminentment familiar. L’any 2004, fruit de la manca de neu i de les dificultats en trobar finançament per a la seva modernització, es va tancar l’estació. Actualment, a l’hivern, s’ofereixen diverses activitats de neu, especialment esquí nòrdic i raquetes de neu.

La ruta que es proposa utilitza el refugi com a punt de partida per explorar una zona pràcticament desconeguda pel gran públic però que val la pena conèixer: les Canals de Catllarí.

Us deixem aquí el LINK de la ressenya

Comentaris